Сергій Ларін: У 2012 році в кожній райлікарні буде створено діагностичний центр ІІ рівня

Травень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

Під час робочої поїздки до Новоархангельського району голова облдержадміністрації Сергій Ларін ознайомився зі станом облаштування в районній лікарні діагностичного центру другого рівня надання медичної допомоги.

Вже на першому поверсі лікарні керівник області поцікавився цінами в двох аптечних кіосках і переконався, що тут Меморандум про мінімальні надбавки на фармпрепарати працює.

Далі – перевірка майбутнього діагностичного центру.
Головний лікар закладу Олена Прийма повідомила, що у 2011 році в діагностичному відділенні проведено косметичний ремонт.
У центрі працюватиме акредитована клініко-діагностична лабораторія, оглядовий кабінет, кабінети ультразвукової діагностики, електрокардіографії, велоергометрії, спірографії, реовазоенцефалографії. Також до центру планується приєднати ендоскопічний кабінет.
Як зауважила Олена Прийма, справжнім подарунком для лікарні став діагностичний рентгенологічний комплекс "Медикс" на два робочих місця, придбаний минулого року за кошти Державного бюджету.
Нинішнього ж року за рахунок державних коштів центр отримає сучасний апарат ультразвукової діагностики з доплером, фіброгастроскоп, гематологічний аналізатор, а також холтерівські аналізатори артеріального тиску та серцевого ритму. Місцевий бюджет допоможе лікарні з придбанням пневмотахометра та спірометра.
- Якісне функціонування діагностичного центру дасть змогу виконувати увесь комплекс необхідних діагностичних обстежень населення району, - зауважила головний лікар закладу і додала, що нині первинним медичним оглядом охоплені жителі найвіддаленіших населених пунктів області, до яких двічі на тиждень виїжджають мобільні діагностичні бригади у складі акушер-гінеколога, терапевта та педіатра.
- Профілактика захворювань, підвищення якості та доступності медичної допомоги, – головна мета реформування вітчизняної медицини - одного із пріоритетів соціальної політики Президента України, - наголосив голова облдержадміністрації Сергій Ларін.
– Вперше за два роки область отримала від держави солідну суму - понад 135 млн. грн. на розвиток медичної галузі, - підкреслив Сергій Ларін.
- У поточному році для покращення оснащення лікувальних закладів ІІ рівня Кіровоградщині виділено близько 50 млн. грн., - наголосив очільник області. – Рання діагностика для нашої області особливо актуальна, адже регіон має сумну статистику за рівнем онкозахворювань та туберкульозу. Саме тому прийнято рішення створити у 2012 році на базі райлікарень діагностичні центри ІІ рівня, - наголосив голова облдержадміністрації.
Свій благодійний внесок в "скарбничку" майбутнього центру зробили і депутати Кіровоградської обласної ради Віталій Грушевський, Василь Крамар та Микола Баліцький, які вручили головному лікарю сертифікати на 80 000, 50 000 та відповідно - 7500 гривень для потреб та оснащення діагностичного центру.
Від районної влади лікарня отримала – холодильник і телевізор.
Окрім приміщення діагностичного центру Сергій Ларін оглянув рентгенкабінет та ветеранські палати. Вигляд останніх дещо розчарував голову облдержадміністрації. І це зрозуміло, адже після завершення І черги реконструкції обласного госпіталю, де створено справжній комфорт та затишок для лікування учасників війни, звичайні відремонтовані палати вже не вражають.
– Ваш район один з кращих в облаштуванні палат у госпіталі, такі ж мають бути і в районній лікарні, - зауважив голові райдержадміністрації Сергій Ларін.
Без подарунка не залишилась і місцева бібліотека, до фонду якої Сергій Ларін передав комплекти книг з історії України

Сергій Ларін: У 2012 році в кожній райлікарні буде створено діагностичний центр ІІ рівня
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool