Сергій Ларін просить Кабмін негайно вирішити питання з реєстрацією переселенців

Травень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін звернувся з запитом до прем’єра Володимира Гройсмана негайно вирішити питання про забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб, зокрема питання реєстрації останніх, повідомляє КП

«До мене надходять численні звернення від переселенців з приводу неможливості оформлення пенсійних та соціальних виплат через відсутність чіткого механізму та фактичною невизначеністю на місцевому рівні порядку отримання статусу внутрішньо переміщених осіб у зв’язку з передачею функцій реєстрації органам місцевої влади», – йдеться у запиті парламентарія.

Таким чином порушуються права переселенців при отриманні довідки внутрішньо переміщених осіб для оформлення соціальних та пенсійних виплат, так як не скасована норма постановки відмітки про реєстрацію місця проживання при оформленні відповідних виплат в управліннях соцзахисту та пенсійного фонду.

«Через цю колізію вимушені переселенці опинилися на межі виживання і не отримують на даний час соцвиплат і пенсій», – наголошує Ларін і закликає негайно привести механізм оформлення статусу внутрішньо переміщених осіб.

Переселенці зі сходу не можуть оформити соціальні виплати в управлінні соцзахисту через помилку держави.

Остання забрала функції реєстратора у міграційної служби, але не передала її місцевим органам самоврядування разом із іншими повноваженнями.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool