Сергій Ларін: Пріоритетний розвиток освіти відповідає тим соціальним ініціативам, які започаткував і тримає на особистому контролі Глава держави

Березень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1279 | Коментарі: 0

Головне питання, що розглядалося сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації, стосувалось розвитку освітньої галузі області крізь призму завдань, визначених Президентом України у цій сфері.

Голова облдержадміністрації зазначив, що Президент України вимагає від представників влади усіх рівнів чіткої та публічної звітності щодо реалізації розпочатих реформ, і соціальних ініціатив зокрема.

- Думаю, для нас це не буде тяжким випробуванням, адже на Кіровоградщині ми успішно ведемо он-лайн моніторинг виконання обласної програми «Центральний регіон-2015». Але, зважаючи на завдання Глави держави, нам треба звернути більше уваги якраз на якість впровадження соціальних ініціатив, бо їх виконання не обмежиться 2012-м роком, - підкреслив очільник області. Він додав, що ті принципи, які зараз закладаються, будуть працювати на людей і далі, щоб зробити життя кожного українця, кожного кіровоградця безпечним і комфортним.
У даному контексті, повертаючись до теми, винесеної на розгляд членів обласної колегії, голова облдержадміністрації акцентував увагу учасників наради на тому, що Президент України особливу увагу приділяє реалізації низки проектів саме у гуманітарній сфері.
- Зокрема, готуються комплексні зміни і в системі освіти. Це своєрідний «крок у майбутнє» як для країни, так і для Кіровоградщини, адже мова йде про навчання та виховання дітей, а це наше майбутнє, - наголосив Сергій Ларін.
Сергій Ларін переконаний, аби провадити успішну модернізацію освітньої галузі, необхідно чітко визначитися, які саме заходи, яким чином та як швидко здійснюватимуться в області – це узагальнено-персоніфіковане завдання для кожної території.
- Президент пропонує нам всім діяти максимально ефективно, не ускладнювати проблеми, яких і так достатньо, а розв’язувати їх. Я хочу, щоб і на рівні районних центрів, міст та сіл, і на рівні області в цілому ми ближчим часом побачили позитивний рух вперед, - продовжив Сергій ларін. Він нагадав, що керівництво області завжди відкрите до пропозицій, а обласний бюджет – до співфінансування соціально корисних проектів.
Сергій Ларін підкреслив, що ні в якому разі не можна сприймати реформування за скорочення чи оптимізацію. Реформування освіти, як переконаний очільник області, це підвищення рівня освіти, престижу вчительської праці.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool