Сергій Ларін: Положення Регіональної угоди тісно переплітаються з новими соціальними ініціативами Президента України

Квітень 04, 2012 | Новини | Переглядів: 1027 | Коментарі: 0

 В облдержадміністрації відбулося засідання тристоронньої соціально-економічної ради за участі голови облдержадміністрації Сергія Ларіна, голови обласної ради Миколи Ковальчука, заступника голови облдержадміністрації Галини Пастух, голови Правління Кіровоградського обласного об'єднання організації роботодавців Павла Штутмана, голови Федерації профспілок області Сергія Петрова, керівників підприємств, профспілкових організацій, територіальних органів міністерств та відомств України, громадських організацій.

Ключове питання, що розглядалося на засіданні ради – результати виконання положень Регіональної угоди між Кіровоградською облдержадміністрацією, обласними організаціями та об'єднаннями роботодавців та профспілками за 2011 рік.

- Всі положення Регіональної угоди тісно переплітаються з новими соціальними ініціативами Президента України, головною ідеєю яких є підвищення якості життя людей, - зазначив Сергій Ларін.
 Коментуючи виконання положень Угоди, очільник області зазначив, що минулий рік Кіровоградщина завершила на 8 місці в загальнодержавному рейтингу за усіма напрямами оцінки. - За напрямом "економічний розвиток" – ми посіли почесне 3 місце серед регіонів України. Це серйозне досягнення, адже більш потужні регіони залишились позаду, - відзначив голова облдержадміністрації.
За словами керівника області, також досягнуто збільшення обсягів виробництва та реалізації промислової і сільськогосподарської продукції, поліпшення результатів фінансово-господарської діяльності підприємств, зросла інвестиційна активність. – За цим показником ми другі в державі, - зауважив Сергій Ларін. - Щодо інвестиційної, наукової та інноваційної діяльності область займає 10 місце в загальнодержавному рейтингу.
Відзначено також важливі кроки щодо реалізації пріоритетних напрямків регіонального розвитку - підписання меморандумів порозуміння з вирішення завдань розвитку буровугільної і уранодобувної галузей.
- Торік у сільському господарстві реалізовано 45 інвестиційних проектів, спрямованих на відновлення тваринницької галузі, овочівництва, розбудови інфраструктури на селі, - повідомив Сергій Ларін. – Звичайно, це позначилось на підвищенні реальної заробітної плати в області, яка у 2011 році зросла на 8,1%. Зокрема, у сільському господарстві її розмір зріс на 35%.
За словами голови облдержадміністрації, минулого року вдалося також досягти поставленого завдання - підняти середній розмір заробітної плати до двох тисяч гривень. – На кінець року вона склала 2114 грн., що на 16,5% більше 2010 року, - констатував Сергій Ларін.
Не оминув увагою очільник області і минулорічні здобутки в соціальній сфері.
- В охороні здоров'я - це створення обласного перинатального центру, центру реабілітації для онкохворих жінок, оснащення лікувальних закладів сучасним медичним обладнанням, поліпшення матеріально-технічної бази лікувальних закладів, - нагадав голова облдержадміністрації. – Нинішнього року область отримає черговий потужний транш з держбюджету у сумі 50 млн. грн. на оснащення другого рівня надання медичної допомоги.
Як зазначив керівник області, у поточному році обласна влада намагатиметься повністю вирішити питання з комп'ютерізацією шкіл та шкільними автобусами. – У 2013 році ми маємо закрити проблему з чергами в дитячі садки, - зазначив Сергій Ларін.
Щодо соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, голова облдержадміністрації зазначив, що до Дня перемоги в обласному госпіталі для ветеранів відкриються нові, модернізовані палати з усіма зручностями.
Сергій Ларін також нагадав про ініціативу Глави держави щодо осучаснення пенсій ветеранам та інвалідам війни. - За словами Президент України, з 1 травня доплати до пенсій для учасників війни збільшаться на 30-50%, - зазначив голова облдержадміністрації. - Інваліди війни до 1 травня отримають близько 2 тисяч гривень одноразової допомоги, а з 1 липня на 184 гривні збільшаться пенсії для військових пенсіонерів.
Не залишив поза увагою голова облдержадміністрації низку проблем, що залишаються не вирішеними, серед яких: молодіжне безробіття, "тіньова" зайнятість населення, реформування житлово-комунального господарства, виплата заборгованості із заробітної плати.
- Ми їх знаємо, і, звичайно, будемо вирішувати, - наголосив Сергій Ларін.
Під час засідання сторони соціального діалогу більш детально проаналізували виконання положень Регіональної угоди, а також визначили актуальні напрями діяльності на 2012 рік.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool