Сергій Ларін: Наше завдання на найближчу перспективу - створити діагностичні центри ІІ рівня у кожній районній лікарні

Червень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1137 | Коментарі: 0

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін під час сьогоднішньої апаратної наради, де було розглянуто питання проведення ранньої діагностики захворювань серед населення області.

На початку наради Сергій Ларін традиційно торкнувся тем та подій, які є актуальними на сьогодні.
– По-перше, минулого тижня ми відзначали День Медичного працівника, і я ще раз, користуючись нагодою, хочу нагадати керівникам районних адміністрацій, – про важливість підтримки медичної галузі. Наше з вами завдання на найближчу перспективу – створити діагностичні центри ІІ рівня у кожній районній лікарні, оснастити їх необхідним медичним обладнанням, – наголосив Сергій Ларін.
– Хочу відзначити, що держава приділяє велику увагу розвитку медичної галузі. Області виділено безпрецедентні кошти на придбання сучасного обладнання для медичних закладів регіону. Лише у нинішньому році у державному бюджеті передбачено 50 мільйонів гривень на придбання медичного та діагностичного обладнання та 4,2 мільйона гривень на придбання мамографів – для проведення ранньої діагностики з метою виявлення онкологічних захворювань.
Минулого тижня ми відкрили в обласному кардіодиспансері судинний центр, оснащений сучасним ангіографом, за допомогою якого можна здійснювати не лише судинну діагностику, а також проводити стентування, яке у перспективі дозволить урятувати не одне людське життя, – відзначив Сергій Ларін.
– Два роки поспіль лікарні Кіровоградщини отримують сучасні реанімобілі та дороговартісне діагностичне обладнання. Але погодьтеся, це все буде марно, якщо ми вже зараз не залучатимемо фахових спеціалістів, здатних на ньому працювати! Тому ми повинні потурбуватися, про те, щоб у медичних закладах області, насамперед у районних лікарнях, працювали перспективні молоді спеціалісти. Тому я прошу вже зараз потурбуватися про те, щоб створити для молодих медичних працівників належні умови, – зазначив голова облдержадміністрації, звертаючись до керівників територій.
Торкнувшись питання забезпечення охорони дитинства і материнства на Кіровоградщині, Сергій Ларін зазначив: – Це пріоритетний напрямок у розвитку медичної галузі регіону. Підтвердженням цьому є відкриття у нас першого в Україні перинатального центру. А минулого тижня наша область також приєдналася до програми Агентства США з міжнародного розвитку під назвою «Здоров'я жінок України». У її рамках проводитимуться просвітницькі кампанії для медичних працівників та для всіх жителів регіону. Програма, до якої долучилася наша область, дозволить суттєво знизити рівень абортів та відповідно материнської смертності, а також зменшить кількість дітей-сиріт, – зазначив Сергій Ларін.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool