Сергій Ларін: Ми чудово розуміємо, що без змін, без модернізації Конституції - важко рухатися до Європи

Травень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 1191 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Ларін високо оцінив рівень організації і проведення Першого Міжнародного відкритого форуму громадських рад "Плануємо майбутнє" у суботу в обласному центрі.

- На Перший Міжнародний відкритий форум громадських рад "Плануємо майбутнє" до нас завітало дуже поважне зібрання - Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України, секретар Конституційної Асамблеї Марина Ставнійчук, директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв, відомий соціолог, політолог та керівник компанії "Research & Branding Group" Євген Копатько та багато інших не менш знаних і поважних людей.
Варто наголосити, що у результаті Форум має дуже важливе значення для області в цілому не лише у теоретичному, а й в практичному плані. В рамках проведення Форуму було підписано чотирьохсторонню угоду про співпрацю між Кіровоградською обласною державною адміністрацією, Кіровоградською обласною радою, Громадською радою при Кіровоградській обласній державній адміністрації та Національним інститутом стратегічних досліджень. Такий документ між Інститутом стратегічних досліджень і одним із регіонів держави, а саме з Кіровоградщиною, підписано вперше Кінцева мета такої співпраці – розробка стратегічної програми розвитку Кіровоградської області до 2020 року.
Переважна більшість учасників Форуму дійшла спільної думки: у відкритості влади до громади Кіровоградщина випереджає багато інших регіонів нашої держави.
Сергій Ларін наголосив, що обласна влада завжди відкрита для громадськості – це один з головних принципів його роботи, як голови облдержадміністрації.
- Це нонсенс, коли голова Громадської ради не може потрапити до губернатора. У нас із цим немає проблем. Я завжди закликаю – приходьте, беріть участь у наших заходах. Ми не створюємо закритих тем. Ми працюємо для максимального покращення життя людей в області, - підкреслив Сергій Ларін.
Далі голова облдержадміністрації продовжив: "На вихідних із нами на Форумі громадських рад була Марина Іванівна Ставнійчук, яка на ряду із високими посадами Радника Президента, керівника одного із ключових управлінь Адміністрації Президента, представляє нашу державу у Венеціанській комісії та є секретарем Конституційної Асамблеї". Що стосується Конституційної Асамблеї, Сергій Ларін наголосив: "Саме цей, важливий для нашої держави спеціальний орган, який створено Президентом України, і має стати публічним майданчиком для широкої дискусії, для фахового обговорення оновленого Основного Закону нашої держави".
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool