Сергій Ларін: Людям не потрібна паперова робота від влади вони чекають реальних справ

Липень 04, 2011 | Новини | Переглядів: 1556 | Коментарі: 0

Саме так наголосив на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, звертаючись до керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та голів райдержадміністрацій, під час обговорення питання про забезпечення прав дитини в області.

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сухопарова повідомила, що протягом січня-травня нинішнього року на утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, було виплачено державну соціальну допомогу на загальну суму понад 7200,0 тис. грн.
В області реалізується пілотний проект реформування інтернатних закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В обласному центрі створено альтернативну державним інтернатним закладам установу - дитячий заклад нового типу – Дитячий будинок «Наш дім», де виховується 24 дитини з числа колишніх вихованців інтернатних закладів обласного центру.
З метою надання соціальних послуг дітям, які опинилися без батьківського піклування, або потрапили в складні життєві обставини, в області функціонує комунальна установа «Притулок для дітей «Надія» служби у справах дітей облдержадміністрації, де з початку року соціальну реабілітацію отримали 76 дітей.
Одним із основних завдань, які постають перед органами виконавчої та місцевої влади, залишається питання попередження дитячої бездоглядності та безпритульності.
З метою виявлення бездоглядних, безпритульних дітей, попередження негативних проявів в дитячому середовищі службами у справах дітей спільно з відділами освіти, молоді та спорту райдержадміністрацій та міськвиконкомів, представниками районних та міських відділів внутрішніх справ управління МВС України в області протягом січня–травня нинішнього року було проведено 1210 профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Вокзал», у ході яких було виявлено 146 дітей, які вживали алкогольні напої та тютюнові вироби в громадських місцях. 60 з них були вилучені з несприятливого середовища.
Також службами у справах дітей було здійснено 1503 перевірки умов проживання дітей в сім’ях зазначеної категорії. За результатами проведених перевірок 420 батьків отримали офіційні попередження про невиконання батьківських обов’язків по відношенню до своїх дітей, 349 з них притягнуто до адміністративної відповідальності.
Сергій Ларін поцікавився стосовно того, як складається подальша доля дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування по досягненні ними повноліття. Занепокоєння у керівника області викликало питання забезпечення даної категорії дітей соціальним житлом та роботою.
– Це дуже актуальна та болюча проблема. Саме влада на місцях зобов’язана потурбуватися про те, щоб діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, були працевлаштовані та забезпечені соціальним житлом. – Чому пробуксовує питання з будівництвом соціальних гуртожитків? Це питання до місцевої влади. Тим більше, що саме наша область виступила ініціатором та першопрохідцем у цьому питанні, – зазначив голова облдержадміністрації.
– Необхідно знаходити нові підходи та посилити роботу у цьому напрямку. Людям не потрібна «паперова» робота, від влади вони чекають реальних справ, – підкреслив Сергій Ларін.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool