Сергій Ларін: Кіровоградщині вперше за роки незалежності виділено безпрецедентну суму для галузі охорони здоров'я з Державного бюджету

Лютий 01, 2012 | Новини | Переглядів: 1206 | Коментарі: 1

Під час розширеного засідання Наглядової ради Національного проекту "Нове життя" Президент України високо оцінив досвід Кіровоградщини у реалізації Національного проекту "Нове життя. Нова якість материнства і дитинства", і результати роботи у цьому напрямку голови облдержадміністрації Сергія Ларіна.

У свою чергу очільник області також дякував Главі держави за високу оцінку Кіровоградщині, і зауважив, що вважатиме її за аванс.

- Дозвольте мені від усієї Кіровоградщини висловити щиру подяку Вам, шановний Вікторе Федоровичу, за велику увагу до нашого регіону, за турботу про здоров’я кіровоградців, - зазначив Сергій Ларін.
- Сучасний медичний комплекс, який сьогодні урочисто відкрито, дасть можливість значно поліпшити фахову допомогу жіночому населенню, консультувати профільних лікарів із районних лікарень, зменшити ризики під час пологів, створити умови для догляду за проблемними немовлятами, - підкреслив Сергій Ларін.
Але разом з тим голова облдержадміністрації згадав про інші проблеми області у галузі охорони здоров'я, які також потребують нагальних рішень – а це і туберкульоз, і онкозахворювання. Стосовно онкохвороб Сергій Ларін зауважив, що це вдале поле для різних політичних сил для спекуляцій напередодні виборів, але на Кіровоградщині не проведено жодних системних і професійних досліджень цієї проблеми, які б поставили усі крапки над "і". Саме тому обласна влада, за словами Сергія Ларіна, активно зацікавившись цієї проблемою, розпочала масштабні дослідження факторів впливу на розвиток злоякісних утворень у жителів області, залучивши інститут ім. Марзєєва і французьку лабораторію L'INSERM.
- Але було б несправедливо не згадати про відчутну допомогу держави й іншим секторам охорони здоров’я краю. Наша область протягом 2011 року і у поточному році використає на розвиток медичної галузі більше 150 мільйонів гривень з Державного бюджету. Для Кіровоградщини – це безпрецедентна сума, за якою сучасне обладнання для обласного судинного центру, для гемодіалізних хворих, це цифрова діагностична рентгенапаратура у всі райлікарні, це нові реанімобілі, це, нарешті, дуже необхідна онкодиспансеру гама-камера, - зазначив Сергі Ларін.
Згадав голова облдержадміністрації і про стратегічний документ для всієї області програму "Центральний регіон – 2015", яку Віктор Янукович схвалив під час свого попереднього візиту на Кіровоградщину у жовтні 2010 року.
- Для області стратегічний проект на поточну п’ятирічку – програма "Центральний регіон-2015". І саме у цій залі наприкінці 2010 року наш Президент дав добро на подальшу реалізацію цієї програми. А сьогодні, шановний Вікторе Федоровичу, я інформую Вас і шановну аудиторію про найголовніші підсумки першого етапу програми. Це сотні освітлених вулиць, десятки відремонтованих шкіл і лікарень. За обсягами інвестицій область зайняла друге місце в державі. Ми побудували новий гірничо-збагачувальний комбінат, зібрали рекордний врожай зернових за роки незалежності і цукрових буряків за останні 5 років, розпочали будівництво потужного молочно-товарного комплексу. Працюємо над впровадженням енергозберігаючих технологій, - перелічив Сергій Ларін низку здобутків за останній рік.
Зважаючи, що серед пріоритетів, визначених в рамках програми "Центральний регіон-2015" на поточний рік, впровадження енергозберігаючих технологій – є ключовим, Сергій Ларін наголосив, що у минулому році в області збудували 2 сучасних заводи і кілька ліній з виробництва пілетів. Окрім цього обласний онкодиспансер, перевівши своє господарство на опалення від котельні, що використовує відходи деревини, зекономив за рік біля 1 мільйона гривень.
- Ми розуміємо, на які виклики часу маємо відповісти через непомірну ціну, яку доводиться платити державі за російський газ. Тому Олександрійський буровугільний комплекс за таких умов - із незаслужено забутого, доволі проблемного, я переконаний, має перетворитися на досить перспективний альтернативний варіант, - додав Сергій Ларін.
Також він згадав про переговори, які ведуться із Міжнародною китайською інженерною компанією, яка готова вкладати кошти у розвиток буровугільного комплексу і створити нове виробництво.
- А от де б регіон зумів продемонструвати власні сили й сучасне бачення розвитку потенціалу території, активну співпрацю з інвесторами стосовно створення індустріальних парків, сучасних кластерів, то це стратегічний об’єкт – колишнє потужне військове летовище "Канатове", яке знаходиться у віданні Міноборони, і з кожним роком все більше занепадає. Ми готові взяти цей об’єкт в сферу регіонального управління, - запропонував Сергій Ларін. На що Президент відповів, що розгляне шляхи можливої передачі Канатового, а вже потім дасть відповідні доручення.
Не оминув увагою Сергій Ларін іще один знаковий проект для Кіровоградщини – будівництво ядерного заводу поблизу Смоліного.
Сергій Ларін вважає, що у нинішньому році Кіровоградщина триматиме іще один, надто серйозний іспит –початок будівництва ядерного заводу. Голова облдержадміністрації зауважив, що потужні уранові родовища, початок роботи нової шахти і вагоме слово Глави держави були тими аргументами, які вкотре підтвердили: тут, у нас, б’ється енергетичне серце держави.
Що стосується культурного життя області, то Сергій Ларін згадав про масштабну реконструкцію театру ім. М.Л.Кропивницького – театру корифеїв, який у наступному році відзначатиме своє 130-річчя. "У минулому році держава виділила на реконструкцію театру 42 млн. грн., але для її завершення необхідно іще 57 млн. грн.", - зазначив голова облдержадміністрації.
- Наша мета, як того вимагаєте Ви Вікторе Федоровичу, працювати на людей і для людей. Ми добре усвідомлюємо цю головну Вашу вимогу, - запевнив Сергій Ларін Президента України.

Дивіться відео-фрагмент: Президент Україна Віктор Янукович відповідає на запитання кіровоградських журналістів

джерело, фото-відео Ігоря Філіпенка.

  Президент Украины Виктор Янукович в Кировограде, фото Игоря Филипенко 

 
 

 

 Президент Украины Виктор Янукович в Кировограде, фото Игоря Филипенко

 Президент Украины Виктор Янукович в Кировограде, фото Игоря Филипенко

 Президент Украины Виктор Янукович в Кировограде, фото Игоря Филипенко

 Президент Украины Виктор Янукович в Кировограде, фото Игоря Филипенко

 Президент Украины Виктор Янукович в Кировограде, фото Игоря Филипенко

 Президент Украины Виктор Янукович в Кировограде, фото Игоря Филипенко

 Президент Украины Виктор Янукович в Кировограде, фото Игоря Филипенко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool