Сергій Кузьменко: Всі служби готові до роботи у складних погодних умовах

Січень 06, 2017 | Новини | Переглядів: 844 | Коментарі: 0

Сьогодні в Державній службі України з надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка відбулося засідання оперативного штабу з регіонами щодо ліквідації наслідків негоди в Україні.

За даними Укргідрометцентру, впродовж 6-8 січня на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської та східних районів Вінницької областей проходитимуть сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою до 25-30 см, на Одещині та Миколаївщині до 35 см, сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с.

– Я наголошую на особистій відповідальності голів обласних державних адміністрацій, оскільки саме від їхніх дій залежить ефективна робота оперативних штабів з ліквідації наслідків негоди. У кожному регіоні необхідно й надалі здійснювати цілодобовий моніторинг синоптичної ситуації, та у разі ускладнення обстановки, негайно на неї реагувати, – наголосив Геннадій Зубко.
У свою чергу, Голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив учасникам штабу, що впродовж 4-6 січня рятувальники витягли із снігових заметів 140 автомобілів, у яких перебувало 190 людей. – Зважаючи на складну синоптичну ситуацію 6 січня в Одеській та Миколаївській областях обмежено рух великовагового транспорту. Тож я звертаюся до водіїв з проханням утриматися від користування власними авто та поїздок на далекі відстані, – зазначив посадовець.

Про стан готовності органів виконавчої влади, спеціалізованих служб цивільного захисту та інших підрозділів до реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов на території Кіровоградської області, Геннадію Зубку доповів голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

– Всі служби готові до роботи у складних погодних умовах. Враховуючи, що за прогнозами Гідрометцентру України Кіровоградська область разом із Одеською та Миколаївською потрапляє в епіцентр циклону, вжито невідкладних заходів, зокрема, розгорнуто 22 мобільних та 43 стаціонарних пункти обігріву. Дорожнє господарство у повному обсязі забезпечене пально-мастильними матеріалами. Також прийняте рішення щодо додаткового виділення пального з резервного фонду – на випадок великих опадів, – зазначив очільник області.
Окрім того, обласним департаментом охорони здоров'я на час негоди відпрацьовано питання по всіх пацієнтах, які потребують гемодіалізу, а також по вагітним жінкам. – Відповідні служби працюватимуть у цілодобовому режимі і будуть готові надати цій категорії населення невідкладну медичну допомогу, – відзначив посадовець.

Сергій Кузьменко повідомив, що на сьогодні усі системи енерго-, водо- та теплозабезпечення населення функціонують у штатному режимі.
Окрім цього, аби убезпечити населення, прийнято рішення починаючи з 12-ї години 6 січня тимчасово обмежити рух автотранспорту на дорогах області. – Національна поліція разом із державною службою з надзвичайних ситуацій погодинно відслідковуватимуть ситуацію на дорогах, і в разі необхідності, прийматимуться оперативні рішення, – наголосив голова облдержадміністрації.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool