Сергій Кузьменко відзначив про зміни обласного бюджету на 2017 рік

Лютий 13, 2017 | Новини | Переглядів: 976 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації під час апаратної наради відзначив, що під час найближчої сесії обласної ради, що відбудеться у березні цього року, має бути розглянуте питання щодо внесення бюджетних змін.

– Ми повинні пам’ятати про те, що було прийняте рішення щодо підняття рівня заробітної плати для працівників освітньої галузі. Відповідно, в обласному бюджеті ці видатки мають бути обов’язково враховані, – наголосив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації також торкнувся питання щодо підтримки медичних закладів, у яких жителям області надається безкоштовна лікарська допомога. Зокрема, це стосується обласного перинатального центру, обласної лікарні, кардіологічного центру. – Ми маємо передбачити відповідні кошти, аби у 2017 році люди могли у цих лікарняних закладах отримувати медичні послуги безкоштовно, – відзначив посадовець.

Додатково необхідно передбачити видатки із обласного бюджету на реконструкцію низки обласних закладів спортивної інфраструктури, культури та медицини, зокрема, корпусів обласної лікарні, що досі не були охоплені ремонтними роботами, у тому числі на виготовлення та коригування проектно-кошторисної документації. Співфінансування по цим об'єктам заплановано забезпечити за рахунок коштів субвенції із Державного бюджету місцевим на соціально-економічний розвиток територій та Державного фонду регіонального розвитку.

За словами Сергія Кузьменка, в обласному бюджеті обов’язково мають бути передбачені відповідні кошти на реалізацію майбутніх проектів, що будуть затверджені Кабінетом Міністрів України та реалізовуватимуться на території області у поточному році.

Це, зокрема, стосується співфінансування будівництва доріг. – На моє переконання, обласний бюджет має взяти активну участь у реалізації цих важливих для нашої області проектів, – відзначив голова облдержадміністрації.

Окрім того, за словами Сергія Кузьменка, в обласному бюджеті необхідно передбачити кошти для завершення тих проектів, реалізація яких була розпочата ще у 2016 році. – Це стосується проекту «Побудуємо майбутнє разом», а саме, введення в експлуатацію гуртожитку, та завершення будівельних робіт в обласній лікарні, обласній станції переливання крові та в обласній дитячій лікарні. Ми маємо подбати про те, щоб вони були забезпечені усім необхідним та відповідали сучасним вимогам, – наголосив очільник області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool