Сергій Кузьменко відвідав низку навчальних закладів Кіровоградщини

Грудень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 913 | Коментарі: 0

Питання надання якісних освітніх послуг, створення комфортних умов для навчання дітей є одним з провідних у діяльності обласної державної адміністрації, тож не дивно, що сьогодні, коли значно знизилася температура повітря, очільник області у рамках робочої поїздки до Новомиргородського району відвідав низку місцевих навчальних закладів

Зокрема побував у Новомиргородській загальноосвітній школі № 3, Мартоноській загальноосвітній школі та у Мартоноському дитячому садочку "Сонечко".

Новомиргородську ЗОШ № 3 збудовано у 1985 році та розраховано на 1100 учнівських місць. Сьогодні, хоча школа не є опорною, її відвідують 400 учнів не лише з Новомиргорода, а й з навколишніх сіл – дітей підвозять 2 шкільних автобуси. У 2008 році тут збудовано газову міні-котельню, у 2013 році - переобладнано систему водопостачання, з вересня 2016 року триває процес заміни вікон на енергозберігаючі. Роботи виконано на 87% - нові вікна встановлено, завершуються штукатурні роботи. Температура у навчальних класах є не нижчою 20°С. На ремонтні роботи спрямовано1 млн. 250 тис. грн. з Державного та районного бюджетів. За словами директора школи Тетяни Свистунової, за останні 2 роки школа очолює рейтинг навчальних закладів району щодо переможців обласних та районних олімпіад з базових дисциплін, минулого навчального року учні школи стали кращими у районі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

У Мартоноській загальноосвітній школі сьогодні завершили ремонтні роботи – тут відкрили нову котельню. Школу було збудовано у 1978 році. Відразу після завершення будівництва заклад під'єднали до котельні збудованої на початку 70-х років. З тих пір система теплопостачання не змінювалась. І хоча у минулі роки було замінено більше 50 віконних блоків, довести температурний режим взимку до встановлених нормативів було неможливо, за словами директора школи Лідії Солярової, у найбільш холодні дні температура в окремих приміщеннях не перевищувала 5-7°С. Цього року котельню було відремонтовано та встановлено тут 2 нові котли: УТК-200 (паливо - вугілля) та УТК-150 (паливо - пелети). Ситуація відразу змінилася – за сьогоднішньої температури на вулиці -14°С, у холі школи – 19°С вище нуля. Загальна вартість проекту склала 925 тис. грн., з яких 340 тисяч – кошти сільського бюджету та 585 тисяч гривень виділено з бюджету району.

Сергій Кузьменко відзначив, що сьогодні одним із пріоритетних питань обласної влади є впровадження енергоефективних технологій у соціальних закладах області, зокрема школах.
- Енергоефективність - це не лише заміна котла, який працював на природному газі. Це комплекс заходів: ми утеплюємо стіни, дахи, встановлюємо енергозберігаючі вікна та двері, визначаємо найбільш ефективне паливо для котельні у кожному конкретному закладі, у кожній місцевості. Я зайшов у кожний навчальний клас – в жодному температура не є нижчою 20 градусів. Для нас важливо, щоб діти з сільської місцевості отримували якісну освіту у нормальних умовах, - наголосив голова облдержадміністрації.

На завершення робочої поїздки Сергій Кузьменко завітав у Мартоноський дитячий садочок. Ремонтні роботи у цьому закладі було проведено ще у 2013 році, тож навіть при -14°С за вікном, у садочку тепло. Посадовець подякував за роботу керівнику закладу, а малечу порадував новими іграшками.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool