Сергій Кузьменко: Пропоную керівництву Олександрії продовжувати конструктивну співпрацю

Лютий 23, 2018 | Новини | Переглядів: 850 | Коментарі: 0

На цьому голова облдержадміністрації наголосив під час співбесіди з міським головою Олександрії Степаном Цапюком стосовно підсумків економічного і соціального розвитку у 2017 році та планів на 2018 рік. 

У зустрічі взяли участь також заступники голови облдержадміністрації.

"Пропоную керівництву Олександрії продовжувати конструктивну співпрацю задля досягнення спільної мети - щоб місто і область ставали сильнішими і заможнішими", - зауважив на початку зустрічі керівник області.

Аналізуючи господарську діяльність міської вдали за минулий рік, Сергій Кузьменко відзначив успіхи керівництва міста, які стосувались зокрема, збільшення темпів зростання заробітної плати та окремих показників місцевого бюджету. Зокрема, минулорічний бюджет Олександрії склав близько 842 мільйони гривень, більшу частину якого становлять різні види державної субвенції та дотації. Власні ж доходи міста склали на рівні 186 млн. гривень. Як зазначив, Сергій Кузьменко "в регіоні, де слабко працює промисловість, органам місцевого самоврядування доводиться ефективно співпрацювати з державою".

Звертаючись до Степана Цапюка, голова ОДА просив цьогоріч скерувати зусилля міської влади задля забезпечення активізації економіки та стабілізації бюджету. Окремий наголос зроблено на завданнях щодо ліквідації боргів із заробітної плати на економічно-активних підприємствах, виплати мінімальної заробітної плати та підвищення рівня оплати праці. Крім того, міська влада має долучитись до виконання ключових завдань Уряду, пов’язаних з розвитком дошкільної освіти та спортивної інфраструктури. За словами Сергія Кузьменка, у 2018 році актуальними для влади Олександрії залишаються питання щодо ремонту доріг та завершення реконструкції міського театру.

Звітуючи про роботу у 2017 році Олександрійський міський голова Степан Цапюк спершу прокоментував бюджетні можливості міста. За його словами, завдяки фінансовій підтримці з боку обласної влади, місту вдалося нормально завершити бюджетний 2017 рік. "Минулого року міський бюджет виконано на рівні 101,2%", - зазначив очільник Олександрії. Цьогоріч влада очікує збільшення доходів до бюджету за рахунок спонукання місцевих роботодавців сплачувати заробітну плату на рівні, що встановлено чинним законодавством та стимулювати їх до її підвищення.

Як повідомив Степан Цапюк, цього року владою заплановано реалізувати чимало соціально-значущих проектів. Так, по всьому місту буде повністю замінено систему вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих ліхтарів. До 40% електроенергії вдасться зекономити бюджетним установам та житловому сектору за рахунок впровадження спільного з литовською кампанією проекту з встановлення теплових лічильників. Окрім цього, акцент робитиметься на капітальному ремонті ділянок доріг комунального значення (кошти в бюджеті передбачено) та реалізації проекту "Безпечне місто" (наразі місто очолює рейтинг за рівнем злочинності). В рамках реалізації державної програми щодо будівництва футбольних полів, на території міста нинішнього року має з'явитися два сучасних спортмайданчика. Також під час співбесіди перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко запропонував міській владі обговорити можливості передачі декількох приміщень обласного підпорядкування під створення дитячих садків.

На завершення зустрічі Сергій Кузьменко зазначив: "Чекаємо від влади Олександрії ініціатив щодо започаткування нового виробництва, створення робочих місць та, відповідно, залучення додаткових надходжень до місцевого бюджету". Керівник області запевнив, що обласна державна адміністрація є партнером кожного міста, а тому висловив готовність у підтримці місцевих ініціатив. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool