Сергій Кузьменко про ситуацію з Долинським ДНЗ «Івушка»

Березень 29, 2018 | Новини | Переглядів: 839 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко побував з робочою поїздкою в Долинському районі.

Керівник ОДА планував провести нараду з керівництвом райдержадміністрації та Долинської міськради, щоб особисто розібратися в конфліктній ситуації, яка склалася навколо комунального дошкільного навчального закладу № 2"Івушка", та обговорити питання подальшого функціонування дитсадка. На нараду були запрошені і батьки дошкільнят, які віддують «Івушку». Саме від них Сергій Кузьменко і довідався про конфлікт, пов'язаний із ймовірним закриттям закладу.

Заплановану нараду голова облдержадміністрації провів за участі голови райдержадміністрації Сергія Омельченка та батьків. Проте ні Долинський міський голова Віра Тернавська, ні її представники на обговорення проблемного питання не з’явилася.

Варто зазначити, що дитсадок "Івушка" є комунальним закладом Долинської міськради. Розташований він на околиці міста.За рахунок міського бюджету приміщення дитсадка кілька років тому було капітально відремонтоване. Заклад розрахований на 50 місць, проте нині його списковий склад становить 26 вихованців і ще 6 діток проходять медичну комісію для зарахування (за заявами батьків).Середнє відвідування дитсадка – 16 осіб, а штатний склад –9,5 ставки.

Як стверджують батьки, міський голова Долинської нещодавно заявила, що утримувати ДНЗ «Івушка» надалі недоцільно через низьку наповнюваність груп. Вона запропонувала батькам возити дітей до інших дитсадків міста. Проте така перспектива їх не влаштовує, оскільки добиратися до інших ДНЗ дуже далеко і незручно.

Заслухавши батьків, Сергій Кузьменко зазначив : «У Кіровоградській області є плани щодо відкриття нових дитсадків, створення навчально-виховних комплексів, відкриття нових дошкільних груп, але немає планів щодо скорочення дошкільних навчальних закладів. Це не відповідає державній політиці. Держава не дозволить закрити жоден дитсадок! Я підтримую намагання міської влади ефективно використовувати кошти, але для цього треба розібратися із джерелами фінансування, можливо, щось оптимізувати. Але дитячий садок закрито не буде. У обласної і районної державних адміністрацій достатньо повноважень, щоб вирішити це питання».

Голова райдержадміністрації Сергій Омельченко у свою чергу зазначив, що на дитсадки міста Долинської кошти виділяються з районного бюджету, а міський лише дофінансовує. У 2018 році на утримання усіх дитячих садків району у місцевому (районному) бюджеті передбачено більше 13 мільйонів гривень, а із міського заплановано дофінансувати на 4 дитсадка 3,3 млн. грн.
Тому якщо міськрада відмовиться від утримання ДНЗ «Івушка» чи інших дитсадків, районна рада готова взяти їх на баланс.

Сергій Кузьменко дав доручення голові Долинської райдержадміністрації та профільному управлінню облдержадміністрації виробити механізми співпраці з Долинською міськрадою щодо вирішення питання. Голова облдержадміністрації запевнив батьків, що ДНЗ «Івушка» функціонуватиме і надалі. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool