Сергій Кузьменко міському голові Кропивницького: У нас спільне завдання - покращувати рівень життя людей

Лютий 23, 2018 | Новини | Переглядів: 1079 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації завершився цьогорічний цикл співбесід з керівниками територій за підсумками соціально-економічного розвитку у 2017 році та стосовно перспектив на 2018 рік. 

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко спілкувався з міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем. У співбесіді брали участь заступники голови ОДА та керівники структурних підрозділів міськвиконкому обласного центру.

"З кожним районом, з кожним містом обласного підпорядкування та з кожною об’єднаною територіальною громадою ми розглянули наші можливості на 2018 рік, а також з'ясували, що нам вдалося зробити у 2017 році, які були у нас проблеми і які треба нам зробити висновки, щоб 2018 рік був для області успішним", – зазначив Сергій Кузьменко на початку співбесіди.

Підсумовуючи результати попередніх співбесід, голова облдержадміністрації повідомив, що фінансова ситуація збалансована практично в усіх районів і міст – бюджети спроможні виконувати свої зобов’язання, у першу чергу – по захищених статтях. Деякі території є проблемними, зважаючи на реформування галузі охорони здоров'я, зокрема, передачі колишніх відомчих лікарень на баланс територіальних громад. У зв’язку з цим виникла напружена ситуація у Маловисківському районі, де функціонує Смолінська лікарня. За словами голови облдержадміністрації, цей заклад потребує реформування, оскільки не є ефективним. Подібна проблема виникла і у місті Знам'янці, проте вона вирішується.

"Деякі території не демонструють достатніх темпів розвитку. Тут є питання і до менеджменту, тому відповідні кадрові рішення будуть прийняті. Це стосується Бобринецького району – ми зробили подання й очікуємо рішення щодо призначення голови райдержадміністрації. Є питання і по Вільшанському району, де довгий час не приймаються системні рішення, немає поступу в реформуванні місцевого самоврядування – у створенні об’єднаних територіальних громад", – зауважив голова облдержадміністрації.

Стосовно ситуації в обласному центрі Сергій Кузьменко підкреслив, що громада міста Кропивницького найбільша в області і 50% економіки Кіровоградщини сконцентровано саме тут. "Ми сподіваємося, що цей економічний потенціал і надалі сприятиме активному розвитку міста, реалізації успішних проектів. Кропивницький має стати взірцем для інших територій, як потрібно підвищувати соціальні стандарти і покращувати якість життя людей, – наголосив керівник ОДА. Він також підкреслив, що внаслідок фінансової децентралізації, бюджетні можливості міста сприяють його активному розвитку.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович підтвердив, що бюджет обласного центру минулого року зріс на 35%, порівняно з позаминулим роком, і склав 2 мільярда 474 мільйони гривень. Це дало можливість у співфінансуванні з інших джерел реалізувати низку важливих проектів у галузях охорони здоров'я, освіти, фізкультури і спорту, інфраструктури. Загалом виконувалося 120 бюджетних програм.

Особливу увагу очільник міста звернув на покращення ситуації у сфері пасажирських перевезень – минулого року місто придбало 20 нових комфортних тролейбусів та стільки ж великогабаритних автобусів, які курсують на маршрутах міста. Цього року планують придбати ще 10 автобусів. До того ж, минулого року в Кропивницькому було створене комунальне автопідприємство, що сприяло демонополізації приватників. Майже 30 мільйонів гривень минулого року було виділено з бюджету міста і на ремонт доріг, що дало змогу покращити стан як доріг, так і прибудинкових територій. За словами Андрія Райковича, у 2018 році буде продовжено цей курс. Зокрема, планують вирішити багаторічну проблему "Арки" – побудують ще одну та реконструюють прилеглі автодороги, що дасть змогу уникати автомобільних заторів у цій частині міста. Загальна вартість цього проекту складе близько 50 мільйонів гривень. Також заплановано відремонтувати шляхопровід над залізницею від вулиці Полтавська до аеропорту та реалізувати ще кілька масштабних інфраструктурних проекти.

Андрій Райкович підкреслив, що чимало минулого року зроблено і у галузі охорони здоров'я міста – відкрили 4 потужних медичних об’єкти (інсультний центр, пренатальний центр ІІ рівня, потужну дитячу амбулаторію та гемодіалізний центр). Також було придбано 4 нові оснащені автомобілі "швидкої допомоги". Медицина серед пріоритетів і на 2018 рік – з міського бюджету заплановано виділити на заклади охорони здоров'я 200 мільйонів гривень.

Чимало минулого року, за словами міського голови Кропивницького, зроблено і в галузі освіти, фізкультури та спорту: ремонтувалися і утеплювалися школи, зокрема спортивні зали і харчоблоки, закуповувалася комп’ютерна техніка, спортінвентар, у дитсадках встановлювалися нові дитячі майданчики. Цього року в планах чимало галузевих проектів, зокрема, створення інклюзивно-ресурсного центру та центру трудового навчання, забезпечення функціонування ПТНЗ.

Майже 40 мільйонів гривень минулого року було витрачено з бюджету обласного центру і на соціальний захист населення. Акцент було зроблено на соціальну підтримку дітей з інвалідністю, учасників АТО та членів їхніх сімей. Чимало будо зроблено і в сфері культури
Бюджет міста Кропивницького на 2018 рік складає понад 2,5 мільярда гривень. Серед бюджетних пріоритетів Андрій Райкович виокремив галузі освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та житлово-комунального господарства.

Підсумовуючи результати співбесіди голова облдержадміністрації відзначив: "Приємно, що в обласному центрі значна увага приділяється бюджету розвитку, проектам, які роблять місто затишнішим, технологічнішим, красивішим. Це надзвичайно важливо". Сергій Кузьменко також зауважив, що в першу чергу варто звернути увагу на виконання захищених статей бюджету – виплату заробітної плати людям, які працюють, та підвищення її рівня, а також забезпечення теплопостачання в заклади освіти, охорони здоров'я та соціального захисту.

"Обласна влада сприятиме реалізації у 2018 році проектів, які ви нам презентували. Вони дійсно важливі – як інфраструктурні, так і соціально-культурні, – повідомив Сергій Кузьменко Андрію Райковичу. – Адже у нас одне спільне завдання – покращувати рівень життя людей – жителів області та міста Кропивницького".
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool