Сергій Кузьменко анонсував створення інтерактивної карти проекту "Здоров'я наших дітей"

Квітень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 789 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині вже кілька років реалізують проект голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка "Здоров'я наших дітей", який передбачає три напрями: забезпечення належних умов для лікування, створення інфраструктури для занять фізкультурою і спортом та забезпечення якісним харчуванням у навчальних закладах.

Найближчим часом буде розроблено інтерактивну карту об’єктів, збудованих чи відремонтованих в області у рамках зазначеного проекту. Про це голова облдержадміністрації повідомив під час робочої поїздки до Новомиргородського району.

Сергій Кузьменко побував у Новомиргородській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 3, що є опорною у складі навчально-виховного об'єднання, має чотири філії (Оситнянську, Пурпурівську, Миролюбівську та Петроострівську) та дошкільний навчальний заклад. Голова облдержадміністрації у першу чергу відвідав шкільну їдальню та оглянув спортивний зал, поцікавившись, які роботи було виконано минулого року в рамках проекту "Здоров'я наших дітей".

Сергій Кузьменко пересвідчився, що і в їдальні, і в спортивному залі школи забезпечено комфортні умови для перебування дітей, адже минулого року тут установили металопластикові вікна. Варто зазначити, що протягом 2016-2017 років за рахунок коштів субвенції з держбюджету та з районного бюджету у школі повністю замінено старі вікна, а котельню переведено на альтернативне паливо, що дало змогу значно покращити температурний режим.

Голова облдержадміністрації поцікавився вартістю харчування у шкільній їдальні та меню. Учні 1-4 класів харчуються безкоштовно, а учні 5-11 класів – частково за кошти батьків та завдяки спонсорській допомозі. Меню школярів – збалансоване. "Їдальня у вас нормальна, вікна енергозберігаючі, продукти харчування якісні", – зазначив Сергій Кузьменко.
Стосовно спортзалу, керівник ОДА відзначив, що базові будівельні роботи вже виконано, наявне відповідне обладнання. Влітку буде зроблено косметичний ремонт, для того, щоб повністю забезпечити належні умови для занять фізкультурою і спортом.

"Фактично два роки ми займаємося в області реалізацією проекту "Здоров'я наших дітей" – і в нас є чимало успіхів. Ми зробимо інтерактивну карту, на якій покажемо, що в рамках цього проекту зроблено. В обласній дитячій лікарні створено надсучасні умови і про це багато хто знає. Але мало відомо людям про те, що така ж робота зроблена в дитячих відділеннях у багатьох інших районах. На карті ми зазначимо усі ці об’єкти, а також покажемо, де ще таку роботу треба виконати. Люди мають знати, де знаходяться ці об’єкти, і використовувати усі нові можливості, – наголосив голова облдержадміністрації.

Сергій Кузьменко також побував на заняттях у 1-А та 1-Б класах, які навчаються за експериментальним проектом «Інтелект України» у рамках концепції Нової української школи. У класах вже є нове мультимедійне обладнання, телевізори, необхідні наочні матеріали. Для організації навчального процесу керівник ОДА подарував школі ноутбук. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool