Сергій Коваленко: Первинна профілактична робота сприятиме своєчасній діагностиці та лікуванню туберкульозу, попередженню його поширення

Березень 21, 2018 | Новини | Переглядів: 786 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося чергове засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Учасники засідання детально проаналізували епідемічну ситуацію з туберкульозу в Кіровоградській області за підсумками 2017 року. Доповіла із зазначеного питання заступник директора з епідеміологічних питань ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров‘я України» Надія Оперчук.

За її інформацією, епідемічна ситуація з туберкульозу залишається напруженою як в області, так і в Україні загалом. Минулого року на Кіровоградщині зареєстровано 641 випадок активного туберкульозу органів дихання, 16 з яких – серед дітей до 17 років. Найвищі показники захворюваності зафіксовані в Знам'янському, Олександрівському, Долинському, Онуфріївському, Новоукраїському, Петрівському, Кіровоградському та Добровеличківському районах. Найнижчі – у Компаніївському, Голованівському, Світловодському, Гайворонському і Вільшанському районах.

Надія Оперчук повідомила, що протитуберкульозною вакциною БЦЖ область забезпечена у повній мірі. У 2017 році було вакциновано 81 % дітей віком від народження до 1 року, ревакцинацію проведено 83,7 % дітей 7-річного віку. Запасів протитуберкульозної вакцини достатньо для проведення планових щеплень і у 2018 році.

Профілактичними оглядами минулого року в області було охоплено 88,6% населення від запланованого показника. Заступник директора обласного лабораторного центру МОЗ України підкреслила, що саме під час профоглядів виявлено більшість випадків активного туберкульозу органів дихання – 451 випадок із 641 зареєстрованого загалом.
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив, що ситуація із захворюваністю на туберкульоз залишається в області напруженою, тому необхідність проведення профілактичних заходів залишається актуальною: "Первинна профілактична робота сприятиме своєчасній діагностиці та лікуванню туберкульозу, попередженню його поширення", - зауважив посадовець та наголосив на покращенні показників проведення щеплень у районах, де найнижчі відсотки імунізації проти туберкульозу – у Новгородківському, Петрівському та Компаніївському.

Учасники засідання також розглянули питання проведення заходів з профілактики туберкульозу та ВІЛ/СНІДу в Новомиргородському районі та в місті Кропивницький. Було поінформовано і щодо реалізації в області проекту Serving Life, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується організацією РАТН. Проект має сприяти зниженню захворюваності на ВІЛ-інфекцію, туберкульоз та гепатит С шляхом впровадження більш досконалих механізмів виявлення, лікування та піклування про хворих у слідчих ізоляторах і закладах виконання покарань, а також серед колишніх в'язнів в Україні. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool