Сергій Давидяк - про мережу Кіровоградських обласних закладів для соціально незахищених верств населення

Липень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 1448 | Коментарі: 0

Як в області реалізується президентське завдання зі створення мережі соціальних закладів для соціально-незахищених верств населення інформував під час апаратної наради директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді облдержадміністрації Сергій Давидяк

Наразі в області діє 3 центри для різних категорій соціально вразливих верств населення. Детально про роботу кожного із них якраз і розповів Сергій Давидяк.

Найперше, він зупинився на специфіці роботи обласного соціального центру матері та дитини. Це заклад для тимчасового проживання жінок на 7-9 місяці вагітності та матерів з дітьми від народження до 18 місяців, які опинились у складних життєвих обставинах. У минулому році послугами центру скористалося 11 жінок, а від початку нинішнього - уже 14 жінок.
Розповів також Сергій Давидяк і про роботу обласного центру соціально-психологічної допомоги. Основні клієнти цього закладу – особи, звільнені з місць позбавлення волі. Центр розрахований на цілодобове перебування 12 осіб, строком до 90 діб.
За словами Сергія Давидяка, у минулому році тут допомогли 183 особам. А протягом І півріччя поточного року в центрі отримали допомогу вже 122 особи.
Іще один важливий заклад у системі надання допомоги соціально незахищеним верствам населення - Кіровоградський міський соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тут випускники інтернатних закладів готуються до самостійного життя, це своєрідна буферна зона, як охарактеризував гуртожиток Сергій Давидяк, для дітей-сиріт, які вступають у доросле життя.
Планова потужність закладу - 20 осіб. Максимальний термін перебування – до досягнення 23 років, але не більше 3 років перебування у закладі.
У минулому році у гуртожитку перебувало 25 осіб, у нинішньому – 21 особа.
Як наголосив Сергій Давидяк, згідно із завданнями Глави держави робота в області зі створення соціальних гуртожитків продовжується, є і спеціальна програма.
Можливість створити міні соціальні гуртожитки, за словами Сергія Давидяка, мають такі райони: Бобринецький, Голованівський, Добровеличківський, Кіровоградський, Компаніївський, Маловисківський, Новоукраїнський, Олександрійський, Онуфріївський, Петрівський, Ульяновський, Устинівський, а також міста Кіровоград та Світловодськ.
Як ведеться підготовча робота зі створення соціальних гуртожитків на окремих із названих територій розповів далі директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді облдержадміністрації.
Так, у Кіровограді планується завершення ІІ черги робіт по такому гуртожитку, готовність об’єкта становить 90%, для завершення капітального ремонту не вистачає іще 650 тис. грн.
В Онуфріївському районі, як розповів Сергій Давидяк, під соціальний гуртожиток виділено приміщення колишньої лікарні. Підготовлено необхідну документацію, вартість запланованих робіт становить більше 2 млн. грн. є проектно-кошторисна документація на гуртожиток і у Світловодська.
А от в Олександрійському районі хоч і визначилися, де має бути соціальний гуртожиток – це приміщення школи у селі Березівка, але по даному об’єкту не готова навіть ПКД. Але за попередніми оцінками вартість облаштування приміщення становитиме більше 4 млн. грн.
Названі цифри привернули увагу першого заступника голови ОДА Віктора Серпокрилова. Він вважає, що більш доцільно і раціонально було б придбати для дітей-сиріт власне житло на вторинному ринку, адже соціальний гуртожиток житлову проблему для цих дітей вирішує тільки тимчасово. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool