Середній рівень зарплати на Кіровоградщині поступово зростає

Грудень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 851 | Коментарі: 0

У 2016 році в області проведено багато заходів, спрямованих на підвищення рівня заробітної плати, і як результат – у цьому питанні досягнуто позитивної динаміки. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час "круглого столу" з обговорення проекту програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2017 рік.

Заробітна плата на Кіровоградщині зростала, – зазначив очільник області. Однак, ми не змогли змінити тенденцію, коли наша область не є серед лідерів у державі за цим показником. Фундаментальні фактори, які на це впливають: значна частина людей працює в бюджетній сфері і рівень їх зарплати регулюється бюджетом, багато працівників сільського господарства, де також показники зарплати є не найкращими, до того ж, у нас мала складова працівників банківського і страхового секторів та робітників, які працюють у промисловості.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що передумови для зростання рівня зарплати в наступному році – досить позитивні. Зокрема, у проекті Державного бюджету на наступний рік закладено кошти на суттєве зростання рівня зарплат в бюджетній сфері – на 40-60%.

 Будемо мати в 2017 році при ухваленні проекту Державного бюджету, який сьогодні пропонує уряд на затвердження в парламенті, заробітну плату в охороні здоров'я від 4 до 7 тисяч гривень. Що стосується освіти, то за розрахунками фахівців, зарплата в галузі коливатиметься від 6 до 8 тисяч гривень, – зауважив Сергій Кузьменко. – Це дасть нам можливість, зважаючи на те, що левова частина людей Кіровоградщини працює в соціальній сфері, сподіватися на зростання середнього показника зарплати.

Очільник області також наголосив, що триває активна співпраця з керівниками сільськогосподарських підприємств Кіровоградщини, спрямована на підвищення рівня зарплати працівників галузі, і ця робота вже дає позитивні результати. Він також висловив переконання, що сьогодні є можливість і в інших галузях економіки переглянути ці показники, зокрема, у видобувній промисловості. Сергій Кузьменко принагідно подякував керівникам машинобудівних підприємств за те, що рівень заробітної плати в галузі сьогодні є вищим від середнього в області.

джерело

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool