СБУ викрила трьох депутатів Кіровоградщини на захопленні земель державного запасу

Листопад 10, 2021 | Новини | Переглядів: 1147 | Коментарі: 0

СБУ викрила масштабну корупцію в одній із селищних рад Олександрійського району Кіровоградської області.

Нейтралізовано злочинну групу, яка займалась земельними оборудками. До її складу входило троє місцевих депутатів. Серед них – голова та секретар сільради.

Зловмисники незаконно вивели з державної власності гектари земель запасу, на загальну суму майже 1 млн грн.
Встановлено, що учасники схеми привласнювали сільськогосподарські угіддя, які мали отримати десятки українських родин.
Для реалізації оборудки її організатори приховано оформлювали земельні ділянки на підставних осіб. Потім вносили недостовірні відомості до рішень сесій та протоколів голосувань депутатів селищної ради.

На підставі підроблених документів зловмисники передавали землю у користування представників підконтрольної комерційної структури.

В ході слідчих дій за місцями проживання та роботи учасників злочинної групи правоохоронці виявили:

- оригінали підроблених рішень сесій сільради,
- порожні бланки з печатками установи та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Наразі голові та секретарю сільради повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та землевпоряднику - за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин оборудки та притягнення до відповідальності інших винних осіб.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управлінням СБУ в Кіровоградській області спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool