СБУ викрила на хабарах посадовців Донецького медуніверситету

Лютий 07, 2019 | Новини | Переглядів: 1065 | Коментарі: 0

Співробітники Головного слідчого управління спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України викрили на отриманні хабарів посадовців Донецького Національного медичного університету. 

Співробітники спецслужби встановили, що чиновники систематично вимагали неправомірну вигоду від представників комерційних структур, які спеціалізуються на підборі та подальшому оформленні іноземних студентів до українських вишів. У разі відмови зловмисники погрожували створити штучні перешкоди при оформленні іноземних абітурієнтів у медуніверситет.

Співробітники СБУ задокументували у 2018 році факти отримання одним із керівників університету від представника комерційної структури двох елітних автомобілів марки «BMW» загальною вартістю понад сто тисяч доларів США за невтручання у прийом студентів.

Під час санкціонованих слідчих дій у Краматорську та Кропивницькому, де розташовані філії медуніверситету, правоохоронці виявили протиправно отримані посадовцем автомобілі, на які вже накладено арешт. Наразі ректору Донецького Національного медичного університету оголошено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, представнику приватного товариства ‒ за ч. 1 ст. 369 ККУ.

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, що задіяні у протиправному механізмі.

Фото СБУ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool