СБУ продовжує виявляти завербованих ув’язнених на Кіровоградщині

Серпень 16, 2019 | Новини | Переглядів: 1064 | Коментарі: 0

Контррозвідники Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області спільно з Державною кримінально-виконавчою службою продовжують виявляти спроби вербування проросійськими терористами засуджених, які відбувають покарання в пенітенціарних закладах на території квазіреспублік «Л/ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Дніпра з 2010 року відбував покарання за розбій в одній із колоній Донецької області. Влітку 2018 року керівництво колонії запросило засудженого на бесіду із співробітником так званого «МДБ ДНР», який повідомив про можливе етапування його на територію України у разі надання ним згоди на негласне співробітництво. Від ув’язненого вимагали відшукувати серед засуджених на українській території прихильників ідей сепаратизму та терористичних організації «Д/ЛНР» для подальшого їх залучення до проведення на території регіону диверсійної діяльності.

Під час перевірочних заходів чоловік прийняв рішення відмовитись від виконання злочинного завдання терористів та повідомив правоохоронців про обставини його вербування та поставлених перед ним завдань.
В межах кримінального провадження за ст.111 Кримінального кодексу України ув’язненому повідомлено про підозру. Матеріали слідства скеровано до суду.

Прес-група УСБУ в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool