СБУ повідомляє: отримання подвійного громадянства становить пряму небезпеку для України

Березень 10, 2017 | Новини | Переглядів: 1089 | Коментарі: 0

Останнім часом проблема подвійного громадянства набула для України особливого загострення. Кількість українців, які використовують два або більше паспортів щороку збільшується.

На сьогоднішній день зазначену категорію наших співвітчизників намагаються використати на шкоду Україні спецслужби РФ та інших країн, що підтримують політичну агресію проти нашої держави. Уряд Росії намагається використовувати механізм документування паспортами своєї держави, як привід ідеологічної обробки наших громадян. Формально прикриваючи свою агресію та формуючи нібито підтримку місцевого населення, РФ видає свої паспорти громадянам України, переважно мешканцям Донбасу та Криму.

Відповідно до статті 4 Конституції України: «В Україні існує єдине громадянство». Також, Закон України «Про громадянство України» передбачає неможливість існування громадянства адміністративно-територіальних одиниць України. Тобто, не може бути громадянства АРК чи Східних областей нашої держави.

Велику загрозу державній безпеці складає набуття подвійного громадянства осіб із числа працівників органів влади, управління та правоохоронних органах, які мають доступ до державної таємниці, що може призвести до її розголошення.
Зокрема, представників правоохоронних та державних органів України можуть використовувати задля розхитування соціально-економічної та суспільно-політичної ситуації в державі.
Наслідками поширення практики набуття подвійного громадянства можуть стати міжнародні конфлікти, послаблення правового зв’язку держави зі своїми громадянами, а також можливості захищати їхні інтереси за кордоном.

У випадку, якщо Ви маєте подвійне громадянство, чи Вам пропонують вступити до громадянства іншої країни, не виходячи з громадянства України, з метою усунення негативних правових наслідків та отримання кваліфікованої юридичної допомоги у вказаній сфері, звертайтесь до Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області за адресою: вул. Дворцова, 9 або за телефоном «гарячої лінії» (522) 36-13-06 та електронною адресою usbu_kvg@ssu.gov.ua
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool