СБУ: Кожного анонімного «телефонного терориста» буде виявлено і покарано!

Червень 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1182 | Коментарі: 0

Ми змушені знову й знову звертатися до теми анонімного «телефонного тероризму», оскільки з часом він не стає, як би того всім хотілося, менш актуальним. Хоч період повної безкарності нині відійшов у минуле, а «жартівників» все частіше швидко й професійно виявляють співробітники СБУ спільно з іншими правоохоронними органами. Це підтверджує наш сьогоднішній співрозмовник, начальник Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області полковник Олександр ЧОРНИЙ. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-група УСБУ в Кіровоградської області

- Лише у цьому році зловмисники тричі повідомляли правоохоронні органи Кіровоградської області про замінування об’єктів масового скупчення людей – розповів О.Чорний. Погрожували підірвати житлові будинки, приміщення автобусних станцій, магазини тощо. На щастя, ретельна перевірка не підтверджувала реальність таких погроз. Більшість телефонних дзвінків робилися з суто хуліганських мотивів і здійснювались особами як з учнівського та студентського середовища, так і дорослими, переважно у стані алкогольного сп’яніння. Шкода, але ці люди не усвідомлюють того, яких великих фінансових збитків завдають державі своїми необдуманими дзвінками. До того ж, можливо не знають, що «завідомо неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» тягнуть за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст.259 Кримінального кодексу України. А за цим – до семи (!) років позбавлення волі.

- Олександре Васильовичу, чи не могли б Ви розповісти про останній випадок з подібної практики?

16 лютого ц.р. жителям одного з житлових будинків обласного центру довелося провести ніч на холоді, поза межами свого житла. Посеред ночі до чергової частини УМНС України в Кіровоградській області надійшло анонімне повідомлення про те, що у будинку закладено вибуховий пристрій. На місце події терміново прибула оперативно-слідча група. Посеред ночі мешканці житлового будинку були негайно евакуйовані. Зусиллями комунальних служб Кіровограда було організовано пункт обігріву. У результаті обстеження приміщення та прилеглої території вибухового пристрою не було виявлено. Вже через декілька годин нами спільно з органами міліції було встановлено особу аноніма. Ним виявився 48-річний місцевий мешканець, який зізнався, що анонімний дзвінок здійснив у стані алкогольного сп’яніння з хуліганських мотивів. Реальних намірів та можливостей для вчинення злочину він не мав. Стосовно зловмисника органами УМВС в Кіровоградській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.
А чи усвідомлював чоловік, якої шкоди (як матеріальної так і моральної) завдав його нерозсудливий вчинок? Чи було йому відомо, що співробітники всіх перелічених організацій не мають права ігнорувати будь-яку загрозу життю людей? (Хоча на щастя жодне з аналогічних повідомлень в області ще не знаходило підтвердження). Що лише один такий виїзд на місце події коштує державі декілька тисяч гривень, які підлягають стягненню з винуватців, не говорячи вже про те, що черговий «жарт», відволікає співробітників правоохоронних органів від справді важливих справ? Прикро й те, що такі «мінування» створюють негативний резонанс у суспільній свідомості, додають напруги у серця й без того знервованих різними проблемами громадян. Тому кожного анонімного «жартівника» буде виявлено і покарано.
Нагадаю, що лише минулого року на Кіровоградщині вже виявлено й покарано чотирьох анонімних «терористів», які погрожували життю й здоров'ю людей, чи об'єктам власності. Це,сподіваюсь дещо зупинить осіб, надто схильних до подібних проявів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool