Рятувальники застерігають мешканців Кіровоградщини

Березень 23, 2017 | Новини | Переглядів: 932 | Коментарі: 0

Коли постає питання вибору місця для відпочинку, дозвілля у родинному колі, ми нерідко віддаємо перевагу природі, обираємо місце поближче до водойми. Особливо у теплу пору року.

Але під час відпочинку рятувальники настійно радять не втрачати здорового глузду та пам’ятати про власну безпеку і безпеку близьких, адже є багато прикладів того, як під час відпочинку «усе так добре починалося, а закінчилося бідою». Коли гуляння у розпалі і раптом виявляється, що від вогнища почалась велика пожежа або хтось невдало пірнув, щоб остудитися, і покалічився або втонув.

Тож, біля водойм не забувайте, що купатися бажано – якщо ви, звичайно, не морж і звикли плавати цілорічно – після того, як вода прогріється до +18ºС, а повітря – до +25ºС. В іншому випадку ризикуєте захворіти від переохолодження. Не варто йти купатися після вживання алкоголю, особливо надміру, та дуже спітнілому. Великою помилкою також буде залишити без нагляду дітей гратися поблизу водойми.

Вам пощастило відпочивати біля річки чи ставка, а погода ще не сприятлива для купання? Можна покататися у човні. Радимо, перш за все, переконатися у надійності і справності плавзасобу, посадку здійснювати обережно, не сідати на бортик, не розхитуватися, не перевантажувати човен і не пересідати на ходу з одного на інший. Особи, які не вміють плавати, повинні кататися у рятувальному жилеті. А людина, що працює веслами, повинна пам’ятати про відповідальність, уважно дивитись вперед і не допускати зіткнень з перешкодами та іншими човнами. Якщо човен перевернувся, в першу чергу, надайте допомогу тим, хто не вміє плавати, утримуючись за борти човна, кличте на допомогу і загальними зусиллями штовхайте човен до берега, на мілину. Ще у такому випадку вам стануть у нагоді знання першої допомоги.

І нехай вас не бентежить, що відпочинок не буде повноцінним, тому що потрібно дотримуватись правил: ви повинні дбати про збереження життя і здоров’я, своє і ваших дітей.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool