Рятувальники відзначили День міста Кропивницький

Вересень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 1078 | Коментарі: 0

Щороку восени рятувальники беруть активну участь у святкуваннях, присвячених Дню заснування нашого славного міста. Традиційно святкові дні збирають містян та гостей на різноманітні заходи, метою яких є представити Кропивницький – чим він славний та чим живуть його мешканці. 

Це свято запам’ятається надовго, адже несподіваним почесним гостем нашого міста був Президент України Петро Порошенко.

У 264-ту річницю рідного міста вогнеборці Управління ДСНС в області підготували оновлений формат розважальних заходів для містян та гостей, щоб ще ближче познайомити громадян із Службою порятунку Кіровоградщини.

Так, сюрпризом для гостей свята стала надзвичайно ефектна міні-версія Міжнародних змагань «Найсильніший пожежний-рятувальник» (Firefighter Combat Challenge Ukraine), які саме сьогодні відбуваються у Києві, звичайно, за участі нашої команди рятувальників Кіровоградщини. В рамках Дня міста вогнеборці продемонстрували традиційні випробування FCC/U та запропонували сміливцям випробувати свою міць на силовому тренажері – перемістити металеву балку вагою 72,5 кг, спробувати евакуювати потерпілого та інші завдання, які рятувальникам доводиться виконувати мало не щодня.
Великий інтерес у жителів та гостей міста викликала пожежно-рятувальна техніка та оснащення, яка служить для приборкування вогню та ліквідації інших надзвичайних подій, а також історичні ретро-автівки. Особливе захоплення така можливість викликала у малечі та школярів різного віку, які могли роздивлятись зблизька пожежну техніку, розпитувати у справжніх вогнеборців про їхню роботу та фотографуватись з ними.

Крім того, Служба порятунку Кіровоградської області була представлена численними локаціями, які знайомили мешканців із професіями служби «101». Гості свята могли дізнатись, як працюють диспетчер, сапер, водолаз, медик, психолог, викладач з безпеки життєдіяльності. Також була можливість оглянути експонати пожежно-технічної виставки-музею, зокрема макети вибухових пристроїв, що замасковані під звичайні речі, старі боєприпаси часів Другої світової війни та спотворені вогнем побутові речі з місць справжніх пожеж. Дуже сподобались містянам та гостям зразки дитячої творчості на тему професії рятувальника, профілактики пожеж, які були представлені на конкурсах, що протягом року проводить Служба порятунку.

А тих, хто хотів активно рухатись – запрошували до участі у акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Конкурси «Влуч у ціль», «Бойовка» сподобалися не лише маленьким мешканцям обласного центру, навіть дорослі кропивничани та гості міста змагались у вправності. За участь усі отримували заохочувальні подарунки та друковану продукцію на тематику безпеки життєдіяльності.

Підсумовуючи цей день, можна з упевненістю сказати, що Служба порятунку Кіровоградщини – це народна служба, яка завжди поряд із громадою, і в радості, і в нещасті.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool