Рятувальники провели урочисті заходи з нагоди професійного свята на центральній площі м.Кіровограда (ФОТО)

Вересень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1530 | Коментарі: 0

22 вересня на центральній площі міста - площі Кірова своє професійне свято відзначали люди мужньої і героїчної професії, які своєю сумлінною працею та відданістю справі також пишуть історію міста – працівники пожежно-рятувальної служби.

Свято Дня рятівника розпочалося з урочистого руху колони пожежно-рятувальної техніки, яка прямувала через усе місто до площі Кірова та була вишикувана перед обласною державною адміністрацією. За три години до офіційної частини свята відкрилась виставка бойової та спеціальної техніки, яка є на озброєнні рятувальників Кіровоградщини.
Історія пожежно-рятувальної служби області має таку ж славетну історію, як і історія міста, тож рятувальники не без гордості представили на виставці й кінний пожежний обоз, зроблений умілими руками самих рятувальників, поруч зі старовинною технікою розмістилася й сучасна, яка є на озброєнні Служби порятунку.
Звичайно, не всі рятувальники міста були присутніми на урочистостях, адже безпека понад усе і працівники МНС цілодобово перебувають на бойовому посту, готові щохвилини дати відсіч руйнівній стихії. Але півтисячі відважних та мужніх працівників пожежно-рятувальної служби, вільних від несення служби, вишикувались на площі. На якій були присутні почесні гості - начальник цивільної оборони області, голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов, начальник цивільної оборони міста, міський голова Олександр Саінсус, Високопреосвященнійший Іоасаф, архієпископ Кіровоградський та Новомиргородський, керівники силових структур області.
Зі сцени прозвучало привітання Міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги. Працівників підрозділів поздоровив начальник цивільної оборони області, голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, який висловив щиру подяку за роботу рятувальників та підкреслив, що рятувальники Кіровоградщини – одні з найкращих у державі. Виступили і приєдналися до вітальних слів перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов, начальник цивільної оборони міста, Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус. Також привітав і благословив рятувальників Високопреосвященнійший Іоасаф, архієпископ Кіровоградський та Новомиргородський.
В своєму вітальному виступі начальник ТУ МНС України у Кіровоградській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак привітав рятувальників і ветеранів пожежно-рятувальної служби з професійним святом, подякував за сумлінність та відданість обраній справі і наголосив, що рятувальники Кіровоградщини готові до дій за призначенням і надалі будуть виконувати всі завдання для збереження життя і здоров’я громадян.
Кращі працівники Кіровоградського гарнізону були нагороджені почесними відзнаками, відзнаками «За розмінування» ІІ ступеня, почесними грамотами та грамотами МНС України, грамотами Державної інспекції техногенної безпеки України, грамотами та подяками Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради, Кіровоградської міської ради та цінними подарунками. Також під час заходу вручено нагороди від Української православної церкви.
Пам'ять... Вона, як нитка, що міцно зв’язує минуле з прийдешнім, що дає відчуття нерозривності і цілісності нашої історії. Тож окремі слова глибокої вдячності та шани були висловлені ветеранам служби цивільного захисту, які віддали все своє життя справі серця.
Сьогодні поруч з нами незримо присутні ті, чиї імена не загубилися на трагічних і скорботних шляхах боротьби зі стихією. Про кожну краплю крові, кожну сльозу, пролиту нашими рятувальниками, мають знати нинішні й майбутні покоління. Тому цього святкового дня була вшанована пам'ять про тих, хто загинув під час виконання своїх службових обов’язків.
Завершили урочисту частину святкування Дня рятівника виступи артистів обласної філармонії та музично-драматичного театру, команд-переможниць обласного етапу фестивалю дружин юних рятувальників і акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.».


Прес-служба ТУ МНС в області

День народження міста й свято рятувальників (ФОТО)

День народження міста й свято рятувальників (ФОТО)

День народження міста й свято рятувальників (ФОТО)

День народження міста й свято рятувальників (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool