Рятувальники провели акцію «Молодь Кіровоградщини готова долати надзвичайні ситуації»

Грудень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1052 | Коментарі: 0

У м. Кіровограді в молодіжному клубі «Провокатор» 16 грудня було проведено підсумки заключного етапу акції «Молодь Кіровоградщини готова долати надзвичайні ситуації».

Такий широкомасштабний захід запроваджено ще у 2005 році і з кожним роком кількість його прихильників невпинно зростає - він набув неабиякої популярності як серед дітей молодшого шкільного віку, старшокласників, так і студентів різних навчальних закладів - про це говорить велика кількість листів з роботами, які надходять до безпосередніх організаторів – Управління ДСНС України у Кіровоградській області, але важливо зазначити, що допомагають втілити у життя таку важливу справу інші організації області, для яких як і для рятувальників, є не менш важливим навчити дітей правилам безпеки життєдіяльності - Департаменти освіти і науки, культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації, Управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації, обласна організація Національної спілки журналістів України, Добровільне пожежне товариство України.
Впродовж 2014 року, а якщо говорити більш детально щокварталу, через ЗМІ було оголошено по одному конкурсу на тематику безпеки життєдіяльності, на кращі: художній твір, сюжетний малюнок, загадку, а також роботи декоративно-ужиткового мистецтва. Кожен, хто вирішив взяти участь, направляли свої творчі доробки до Управління ДСНС в області, визначалися переможці й згодом на них чекало запрошення до молодіжного клубу «Провокатор». Цього року стали переможцями діти з міст Кіровограда, Новомиргорода, Добровеличківки, Олександрії та Компаніївки.
Доцільність проведення саме такого заходу полягає у тому, що діти не просто отримали подарунки в урочистій обстановці, а й мали можливість подивитися на роботи інших учасників, які у час проведення акції були розміщені у холі клубу, та й це ще не все – для переможців та гостей підсумкової акції підготовлено святкову програму з вокальними та хореографічними номерами гуртів обласного центру, цікавими конкурсами з тематики безпеки життєдіяльності. Вразили всіх учасників і роботи справжніх професіоналів - майстринь з творчого об’єднання «Єлисаветградський узвіз», які привезли свої творчі роботи з об’ємної та вишивки атласними стрічками, а також при бажанні можна було навчитися робити власноруч українські оберіги - мотанки. Юнаки та дівчата, які були запрошені на захід, теж не прийшли з порожніми руками – діти долучилися до акції, яку організували рятувальники до Дня Святого Миколая – збір іграшок і солодощів для дітей внутрішньо переміщених громадян та учасників АТО.
Прес-секретар начальника Управління ДСНС в області Вікторія Крохмалюк зазначила: «Проведення таких заходів є вкрай важливими для дитячої та молодіжної аудиторії, адже через призму творчості й душевного натхнення вони не лише розкривають себе як особистості, але й вчаться думати як зробити безпечним навколишній світ».
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool