Рятувальники проведи профілактичну роботу на території лісових насаджень Кіровоградщини

Серпень 13, 2016 | Новини | Переглядів: 962 | Коментарі: 0

Відпочинок влітку не можливо уявити без перебування на свіжому повітрі. Але наскільки легко дихатиметься у містах та селищах залежить від зелених насаджень.

Тому не дивно, що більшість людей вихідні дні проводять у лісових масивах. Таке дозвілля, безумовно, приємне, але може бути дуже небезпечним саме для природних екосистем. Тому для роз’яснення всієї небезпеки, яка може очікувати на необачних громадян у лісі рятувальники проводять профілактичну роботу разом з представниками національної поліції та управлінням лісового та мисливського господарства.

13 серпня така робота була проведена у Олександрійському та Долинському районах.
На початку зустрічі перевіряючі спланували маршрут свого рейду та визначили місця, в яких найвірогідніше можуть бути відпочиваючі. Лісівники показали меліоративні смуги, що найбільш дієво захищають ліс від пожеж. Також не оминули своєю увагою і застережні таблички та шлагбауми, які розташовані на місцях можливого в’їзду до лісопосадок.

Під час бесід з громадянами, які відпочивали на той момент в лісі, рятувальники пояснили чим може бути небезпечна найменша іскра та яких збитків вона може завдати державі. Лісові пожежі небезпечні перш за все своєю неконтрольованістю. Не відомо куди ще може перекинутись полум’я під час поривів вітру. Для того, щоб убезпечити ліс від пожеж необхідно дотримуватись елементарних, але дуже дієвих порад. Насамперед – не розпалювати багаття у лісі, особливо зараз, коли на всій території області встановилась суха і вітряна погода. Окрім цього бажано, мати з собою первинні засоби пожежогасіння. Наприклад, ковдру, пісок або воду у пляшках.

Відпочивальники з цікавістю поставились до розмови та запевнили, що будуть завжди дотримуватись цих порад.
На завершення розмови усім громадянам було надано листівки з порадами, як діяти, якщо відпочиваєш на лоні природи та нагадали номер, за яким потрібно терміново телефонувати у разі пожежі.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool