Рятувальники перевірили дотримання правил пожежної безпеки у лісовому масиві Кіровоградського району

Вересень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 819 | Коментарі: 0

Днями працівники обласного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій спільно з працівниками Кіровоградського районного відділу УДСНС та лісового господарства провели рейдову перевірку у лісовому масиві. Мета рейду – перевірити чи дотримуються громадяни правил пожежної безпеки.

Рятувальники пояснювали відпочиваючим, що на території Кіровоградщини лісів не так багато, тож слід берегти їх від займань. Організатори рейду також нагадали, що лісову пожежу найчастіше помічають, коли вона досягає значних розмірів. Саме тому її найкраще попередити завчасно – навчити жителів області елементарним правилам поводження з вогнем. Тож, перед тим як розкласти багаття, необхідно обкопати місце під нього. Не зайвим буде обкласти вогнище камінням. Коли ж ви збираєтесь залишити ліс, перш за все, залийте згарище водою та переконайтеся, що воно повністю догоріло.
Відпочивальники дослухались до порад рятувальників та переконували, що шкоди природі завдавати не хочуть. Тим більше, що один підпалений сірник може знищити не лише ліс, а й приватні будинки, що знаходяться поруч. Все ж, одне попелище рятувальники виявили, але загрози для навколишнього середовища воно вже не становило. По завершенню рейду рятувальники роздали відвідувачам лісу застережні листівки, які стануть постійним нагадуванням правил безпеки.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool