Рятувальники надають допомогу у ліквідації наслідків негоди на території Кіровоградщини

Січень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 974 | Коментарі: 0

Протягом 17, 18 січня на території Кіровоградської області спостерігалося погіршення погодних умов у вигляді сильного снігу, пориви вітру 9-12 м/с, місцями до 15-20 м/с, температура повітря 6-11 С морозу. Хуртовини. Товщина снігового покрову складає до 24 см.

З метою ліквідації наслідків погіршення погодних умов підрозділи Управління ДСНС України в Кіровоградській області протягом зазначеного періоду залучались 107 разів: із ускладнених ділянок доріг вилучено 186 одиниць техніки, з них: 18 вантажних автомобілів, 3 автобуси, 25 карет швидкої медичної допомоги та 140 легкових автомобілів (всього 167 осіб).
За минулу добу підрозділи 78 разів залучались на вилучення автомобілів зі снігових заметів.
На даний час на телефонні лінії Служби порятунку продовжують надходити повідомлення про надання допомоги від водіїв, які потрапили до снігових заметів. Підрозділи Управління ДСНС України області негайно залучаються до ліквідації наслідків негоди.
Заторів на автошляхах області немає.
Для розчищення доріг м. Кіровограда та автошляхів області від снігових переметів залучено інженерну техніку: шляхопрокладач БАТ-2, бульдозер колісний БКТ-РК2, та снігоочисну техніку УРАЛ-4320 з бульдозерним обладнанням, ЗІЛ-131 з бульдозерним обладнанням. Роботи ускладнюються тим, що внаслідок хуртовин та сильних поривів вітру на розчищених ділянках шляху швидко утворюються снігові перемети.
Роботи по розчищенню автодороги Кіровоград – Кривий Ріг в районі с. Гурівка Долинського району технікою АРЗСП (БАТ-2) спільно із технікою ДП «Кіровоградоблавтодор» розпочнуться з 09.00 год. 19.01.2016 після проведення технічного огляду та обслуговування техніки.
Спільно з ДП «Кіровоградоблавтодор» створено 2 мобільні групи для здійснення контролю за станом проїзду на автошляхах Долинського району (с. Гурівка) та Новгородківського району(с. Куцівка).
На даний час на дорогах області працює 64 од. техніки ДП «Кіровоградоблавтодор» та 43 од. техніки місцевих комунальних служб.
Станом на 10 год 19 січня за даними чергового «Кіровоградобленерго» на території області внаслідок аварійного спрацювання систем захисту ЛЕП від електропостачання відключено 23 населених пункти в 8 районах області. Відновлювальні роботи проводяться ремонтними бригадами РЕМ.
Підрозділи Управління ДСНС України у Кіровоградській області працюють у режимі підвищеної готовності, на цілодобовому чергуванні перебувають 58 од. техніки та 263 чол. о/с.
Забезпечено щогодинний моніторинг погодних умов та негайне реагування сил цивільного захисту на надзвичайні події, що виникають.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool