Рятувальники Кіровоградщини застерігають мешканців області

Січень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 915 | Коментарі: 0

Триває опалювальний сезон. Територіальне управління МНС в області закликає не забувати про заходи безпеки

Пожежа застала вас у приміщенні
Ви прокинулись від шуму пожежі і запаху диму:
- не сідайте в ліжку, а швидко скотіться з нього просто на підлогу;
- повзіть під хмарою диму до дверей приміщення, але не відчиняйте їх відразу;
- доторкніться до дверей тильним боком долоні, якщо двері не гарячі, обережно відчиніть їх та швидко виходьте;
- якщо гарячі – не відчиняйте, дим та полум’я не дозволять вам вийти;
- щільно зачиніть двері, а всі щілини і отвори заткніть будь-якою тканиною, щоб уникнути подальшого проникнення диму, та поповзом повертайтеся в глибину приміщення і вживайте заходи для порятунку;
- присядьте, глибоко вдихніть повітря, відчиніть вікно, висуньтеся і голосно гукайте на допомогу;
- якщо вікно відкрити неможливо – розбивайте віконне скло, щоб звернути увагу людей, які зможуть викликати пожежних;
- якщо ви вибрались через двері, щільно зачиніть їх за собою та поповзом просувайтеся до виходу з приміщення і будівлі.
Якщо ви перебуваєте у багатоповерхівці, в жодному разі не користуйтеся ліфтом і не біжіть вниз крізь вогонь, скористайтеся можливістю врятуватися на даху будівлі.
При першій же нагоді телефонуйте “101” і викликайте рятувальників!

Чадний газ
Великою небезпекою для людського життя особливо з настанням опалювального періоду є чадний газ, попереджають фахівці пожежно-рятувальної служби.
Він є особливо небезпечний, бо його неможливо відчути, він легший за повітря і може утворювати з повітрям вибухові суміші. Чадний газ є всюди, де проходить процес горіння. Найбільша небезпека отруєння існує в приміщеннях, що опалюються автономно, за допомогою вугілля чи іншого органічного палива.
Головним симптомом отруєння чадним газом є втрата свідомості. При легкому ступені отруєння: втрата свідомості, яка повертається після виносу постраждалого на свіже повітря. За середнього ступеня важкості у постраждалого спостерігається почервоніння обличчя, неадекватна поведінка, підвищення температури тіла до 38-40 С. Втрата свідомості на тривалий час є ознакою тяжкого ступеня отруєння, характерними ознаками якого є також поверхневе дихання, іноді його повна зупинка та синюшний колір шкіри.
Потерпілого слід негайно винести на свіже повітря, піднести до носа вату з нашатирним спиртом, звільнити від одягу, що ускладнює дихання, і забезпечити вільний доступ повітря до легень, за необхідності – зробити штучне дихання.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool