Рятувальники Кіровоградщини турбуються про безпеку вірян під час святкування Водохреща

Січень 19, 2015 | Новини | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

Водохреще - велике християнське свято, яке завершило новорічно-різдвяний цикл. Центральне місце під час відзначення цього свята займають обряди, пов’язані з водою, яка вважається цілющою. Саме тому цього дня велика кількість людей прямує до водойм, не зважаючи на хрещенські холоди.

Не у кожного стане духу пірнути у крижану воду, але ті, хто наважився, запевняють, що вона додає сил на весь наступний рік і є спасінням майже від усіх недуг. Досвідчені «моржі» не радять занурюватись без попередньої підготовки, а тим більше у нетверезому стані. У будь-якому разі бажано це робити у спеціально відведених місцях, як правило, це ополонки на відкритих водоймах, символічно вирубані у вигляді хреста. В обласному центрі, традиційно, віряни можуть скупатись у чотирьох місцях: у міському саду, на Новомиколаївці, на Ковалівці та у цілющому джерелі Святого Даниїла на Балці. У кожному населеному пункті, звичайно, є своє традиційне місце для хрещенської купелі. Цього року, як і завжди, у місцях наймасовішого купання, працівники пожежно-рятувальної служби області організували рятувальні пости, оснащені усім необхідним для забезпечення безпеки громадян. Всього по області для чергування на Водохреще на 29 постах задіяні 96 чоловік особового складу Управління ДСНС в області, у Кіровограді – 12 осіб на двох пожежних та двох оперативно-рятувальних автомобілях. Біля джерела працівники аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області розгорнули польову кухню та разом з прихожанами Храму Благовіщення Пресвятої Богородиці пригощали людей гарячим чаєм на травах.
Звертаємось до усіх жителів області з проханням дотримуватись правил безпеки на водоймах, і не лише у період свят, а впродовж усього року.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool