Рятувальники Кіровоградщини тренувалися в ліквідації наслідків терористичного акту на хімічно-небезпечному об єкті (фоторепортаж)

Травень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1837 | Коментарі: 0

Третій етап обласних командно-штабних навчань відбувся у Світловодську на територіїстанції другого підйому  (водопровідного господарства Обласного комунально-виробничого підприємства) «Дніпро-Кіровоград». Дії рятувальників та сил цивільного захисту були спрямовані на ліквідацію наслідків терористичного акту на хімічно-небезпечному об'єкті. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

За тактичним задумом, УМВС України в Кіровоградській області повідомляє, що група озброєних людей захопила станцію другого підйому «Дніпро-Кіровоград», а персонал станції перебуває в заручниках. Зокрема, захоплено будівлю хлораторної, де на момент захвату перебувало двоє осіб персоналу. Терористи   вимагають   певну суму   коштів та бажають безперешкодно залишити межі України.

Їх вимоги не були виконані, що в свою чергу призвело до вибуху станції з послідуючим викидом 1 тонни хлору.

До місця аварії на спеціальному автомобілі прибула хіміко-радіометрична лабораторія аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління МНС в області, працівники якої  проводять заміри концентрації небезпечних парів хлору в повітрі, визначають напрямок поширення хмари, помічають прапорцями жовтого кольору зону зараження, фіксують показники приладів у журнал. Далі - прибула техніка Світловодського гарнізону МНС в області, рятувальне відділення Олександрійського воєнізованого гірничорятувального загону та оперативна група штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

За допомогою спеціального обладнання бійці проводять осадження хмари та розбавлення хлору, що витікає з пошкодженої ємності. Під час обстеження території рятувальники виявили потерпілого, ураженого дією хлору. Його транспортують із зараженої території і надають першу допомогу. Після визначення місця пошкодження контейнеру з хлором фахівці накладають бандаж на пошкоджену ємність за допомогою спеціального обладнання, яким укомплектований аварійно-рятувальний автомобіль.

Працівниками лабораторії СЕС за допомогою приладів хімічної розвідки проводиться обстеження території, прилеглої до об’єкту, та фіксується безпечна концентрація парів хлору.

Для дегазації осередку ураження розкидають пісок та накладають вапно, що дозволяє більш ефективно нейтралізувати хлор, який потрапив в грунт.

Після завершення робіт в зоні ураження за допомогою автомобілів аварійно-рятувальної служби на розгорнутому пункті спеціальної обробки проводиться дегазація особового складу, техніки та території, яка зазнала шкідливого впливу.

Всього у навчаннях задіяли сім одиниць техніки та 40 чоловік особового складу. Вся техніка, яка залучалася до ліквідації надзвичайної ситуації, направляється до пункту спеціальної обробки.

Сьогодні в облдержадміністрації підвели підсумки командно-штабного навчання територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Кіровоградської області.

Рятувальники Кіровоградщини тренувалися в ліквідації наслідків терористичного акту на хімічно-небезпечному об єкті (фоторепортаж)

Рятувальники Кіровоградщини тренувалися в ліквідації наслідків терористичного акту на хімічно-небезпечному об єкті (фоторепортаж)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool