Рятувальники Кіровоградщини побували в Норвегії

Січень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 1000 | Коментарі: 0

Українська делегація, до складу якої увійшли представники Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету, Управління ДСНС України у Кіровоградській області, Національної поліції та волонтерських організацій Кропивницького, побували в норвезькому місті

Будо та отримали знання у сфері пошуку й рятування. Візит тривав з 24 по 26 січня. Обласне Управління ДСНС представляли заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Вадим Янішевський та помічник начальника Управління з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю підполковник служби цивільного захисту Вікторія Крохмалюк.

Завдяки партнерським стосункам, що утворилися у Льотної академій НАУ, при сприянні Міжнародного фонду соціальної адаптації, з об'єднаним рятувально-координаційним центром Північної Норвегії та університетом «Nord» Королівства Норвегії, стало можливим проведення навчання та обміну досвідом між українською та норвезькою сторонами. Семінар став невід'ємною частиною проекту UKR-16/0020 Join SAR Ukraine.

Нещодавня поїздка стосувалась безпосередньо вивчення європейського досвіду роботи координаційно-рятувального центру пошуку та рятування і для представників Служби порятунку надзвичайно важлива з точки зору отримання нових знань у зв’язку з процесами реформування, які тривають в Державній службі і значною мірою ґрунтуються на європейському досвіді функціонування формувань цивільного захисту.

24 січня відкриття та презентацію заходу провів директор координаційно-рятувального центру Бент-Уве Ямтлі, який у листопаді минулого року приїжджав до Кропивницького. Перший день перебування у Норвегії був надзвичайно насичений та цікавий: відбулось спілкування з представниками норвезької державної служби повітряної швидкої допомоги, місцевого рятувального центру у Нурланді та фахівцями відділенням рятувальних вертольотів.

Наступний день розпочався з відвідин авіаційного центру безпеки та готовності до надзвичайних ситуацій авіаційної компанії "Wideroe". Крім інформації про роботу авіакомпанії по забезпеченню безпеки на повітряних суднах, українську делегацію очікував сюрприз - віртуальний політ на спеціальному тренажері з аварійною посадкою та подальшою евакуацією пасажирів й членів екіпажу. Побувавши в екстремальній ситуації та відчувши реальну небезпеку, члени делегації практично відпрацювали алгоритм дій у разі виникнення аварійної ситуації у літаку.

Під час діалогу з лідером добровільної організації рятувального форуму «Норвезька народна допомога» Трунном Турсселом та головним інспектором з навчання Еріком Каролілом стало зрозуміло, що у цій країні не існує чужого лиха - всі члени волонтерської організації (а таких організацій в країні немало) вважають за велику честь бути корисними у наданні допомоги людям, з якими сталося нещастя. Волонтери завжди готові у долучитись до порятунку людського життя, навіть ризикуючи власним.
Доволі часто у Норвегії до пошуку та рятування людей не тільки на землі, а й під водою залучаються спеціально треновані чотирилапі спеціалісти організації «Норвезькі рятувальні собаки». Українців ознайомили з методами тренування та порядком залучення собак до пошукових робіт.

Українська делегація, до складу якої увійшли представники Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету, Управління ДСНС України у Кіровоградській області, Національної поліції та волонтерських організацій Кропивницького, побували в норвезькому місті

Враховуючи географічне розташування країни та її ландшафт, найчастіше подорожувати норвежцям доводиться повітряним транспортом, тому технічному стану та безпеці експлуатації повітряних суден приділяється значна увага.

Представників ДСНС найбільше цікавив візит до пожежної бригади міста Будо. У дружній, привітній атмосфері пройшов діалог з офіцером пожежної охорони Салтеном Лангфьюром. Далі на нашу делегацію очікувала презентація норвезької служби громадянської авіації: екскурсія будівлею, ознайомлення з технікою та оснащенням. І на завершення дня - екскурсія до авіаційного музею.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool