Роз `яснює Міндоходів: Як ввезти авто в Україну на певний період

Листопад 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1082 | Коментарі: 0

ГУ Міндоходів у Кіровоградській області роз’яснює особливості тимчасового ввезення транспортних засобів на територію України громадянами-резидентами.

Тимчасове ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів для особистого користування дозволяється терміном до одного року під письмове зобов'язання про їх зворотне вивезення та за умови письмового декларування і сплати всіх митних платежів, передбачених законодавством.
При перетині кордону громадянин повинен подати митному органу документи, що підтверджують його право власності на цей автомобіль та реєстрацію даного авто на території відповідної країни.
Слід зазначити, що тимчасово ввезений в Україну автомобіль може використовуватися власником виключно для своїх особистих потреб та повинен бути вивезений з України у визначений строк. Такий транспортний засіб не може використовуватися для цілей підприємницької діяльності, бути розкомплектованим, а також відчуженим чи переданим у володіння, користування або розпорядження іншим особам.
У разі втрати чи повного зіпсування тимчасово ввезеного транспортного засобу внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили перебіг строку тимчасового ввезення зупиняється за умови надання власником митному органу достатніх доказів його втрати чи зіпсування.
Звертаємо увагу, що особливості тимчасового ввезення громадянами транспортних засобів особистого користування на митну територію України визначені статтею 380 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool