Роз’яснює Міндоходів: хто не має права стати платником єдиного податку

Липень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 757 | Коментарі: 0

Спрощена система оподаткування для фізичних осіб-підприємців дозволяє значно спростити провадження господарської діяльності, тому з року в рік не втрачає популярності.

Проте не всі бажаючі можуть скористатися її перевагами. Зокрема, шлях на єдиний податок закритий:
- фізичним особам - підприємцям, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів;
- страховим (перестраховим) брокерам;
- фізичним особам – нерезидентам;
- суб’єктам господарювання, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).
Деякі види діяльності також не дозволяють перейти на спрощену систему. Серед них організація та проведення азартних ігор, обмін іноземної валюти, виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів, пива та столових вин), видобуток, реалізація корисних копалин, крім реалізації корисних копалин місцевого значення, фінансове посередництво, а також деякі інші.
Відповідна норма визначена п.291.5 ст.291 р.XIV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool