Розвиток регіонів можливий за умови чітко прописаної у Конституції децентралізації,-Сергій Стародубцев

Липень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 848 | Коментарі: 0

Повноцінний розвиток регіонів можливий за умови надання управлінських і фінансових повноважень місцевим громадам.

А для цього необхідно наблизити українську Конституцію до людей, передавши повноваження, права і обов’язки на місця, а головне – уникнути політичної доцільності та подвійних стандартів, – вважає депутат райради, голова Компаніївської районної організації «Опозиційного блоку» Сергій Стародубцев.

– Наразі маємо те, що багато речей нав’язується нинішньою владою згори, місцева влада намагається сліпо виконати такі вказівки, що, зрештою, суперечить інтересам нашої територіальної громади. Наприклад, сумнозвісна «оптимізація» закладів освіти ледь не призвела до закриття Компаніївської ЗОШ І – ІІІ ступенів, третьої по наповнюваності в районі. Це неодмінно потягло б за собою і скорочення педагогічних працівників, і незручності для учнів, яким би довелося вчитися у інших школах далеко від дому. Хіба це в інтересах наших людей? Звісно ні, – наголошує депутат районної ради. – Саме завдяки твердій позиції депутатів «Опозиційного блоку» та наших активістів нам вдалося зупинити цей процес. Принаймні, на початок нового навчального року в освітній галузі району збережеться статус-кво. Але, чи надовго. Якщо законодавчо не врегулювати такі та багато інших питань життєдіяльності регіонів, нам і надалі доведеться «заморожувати» проблеми, замість того, щоб спокійно дбати про розвиток територій та людей, які тут живуть. Тому необхідно створити чіткі правила, прописавши їх в українській Конституції.


«Опозиційний» блок розробив свій варіант Конституції, який передбачає кардинально новий підхід до формування системи влади. Це, зокрема, базовий рівень, який передбачає вибори ради та голову громади, який очолює виконком. Збір податків передається на рівень ради громади. Районний рівень: мешканці громади району обирають депутатів райради, а ті – виконком та його голову. Регіональний рівень: до складу регіональних зборів входять депутати, обрані кожною райрадою. Кількість депутатів регіональних зборів від району – пропорційна кількості мешканців району. Центральний рівень передбачає двопалатний парламент, де Палата громад налічуватиме 120 депутатів а Палата партій – 180 депутатів. Депутати Палати громад обиратимуться регіональними зборами зі свого складу пропорційно кількості населення відповідних регіонів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool