Розпочала роботу 42 сесія Кіровоградської міської ради

Листопад 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1264 | Коментарі: 0

Cьогодні, 11 листопада розпочала роботу сорок друга сесія Кіровоградської міської ради.

Перед початком її засідання секретар міської ради Іван Марковський оголосив про створення двох нових депутатських груп. Головою однієї з них, “За єдність”, став Олександр Шамардін і до її складу увійшли Вадим Дрига, Геннадій Осетров, Вікторія Новікова, Валерій Шутка, Олександр Тарасенко. Іншу, “Рідний Кіровоград”, очолив Олексій Олійник, а до неї увійшли Микола Гамальчук, Надія Воленшчак, Олег Краснокутський, Віктор Ксеніч та Сергій Табалов.
Традиційно, сесійне засідання розпочалося з розгляду депутатських запитів. Цього разу їх було дванадцять, сім з яких стосувалися виділення матеріальної допомоги на лікування.
Сорок одним голосом депутати звільнили із займаної посади за уголою сторін заступника міського голови Вадима Дригу, який наразі перебуває у відпустці. Вадим Дрига мав сьогодні звітувати перед депутатським корпусом, тож його письмовий звіт долучать до протоколу засідання сесії, а вже на наступному засіданні керівники виконавчих органів гуманітарної сфери самостійно триматимуть звіти про виконану роботу.
А от розгляд питання щодо поповнення складу виконавчого комітету новими членами вирішили перенести. У погодженому і внесеному до порядку денного сесії проекті рішення пропонувалися дві кандидатури: екс – секретаря міської ради, власника галереї “Єлисаветград” Миколи Цуканова і виконавчого директора обласної організації роботодавців Юрія Демця. Натомість під час засідання була озвучена і інша пропозиція – голови Кіровської районної в місті Кіровограді ради Сергія Горбовського. Взята пауза буде використана для додаткових консультацій і дасть можливість претендентам підготуватися до публічного анонсування бачення своєї діяльності в ролі члена міськвиконкому. Певні зміни відбулися у складі постійних комісій Кіровоградської міської ради. Відповідно до поданих заяв, депутата Ігоря Голофаєва вивели зі складу постійної комісії з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку та обрали до складу постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань житлово-комунального господарства та енергозбереження. Натомість, до складу бюджетної комісії обрано депутата Ігоря Волкова.
Рішенням міської ради на мапі Кіровограда з’являться три нових вулиці: Героїв АТО, Волонтерська і Гвардійська. Такі назви отримали проектні вулиці масиву присадибної забудови вздовж вулиці Генерала Родімцева, де були виділені земельні ділянки родинам учасників антитерористичної операції. Ще одна кіровоградська вулиця змінить свою назву. Віднині вулиця Ленінградська носитиме ім’я героя АТО Павла Сніцара. Для зручності мешканців, які проживають на цій вулиці, приведення у відповідність до нових адрес документів фізичних та юридичних осіб встановлена можливість використання назви вулиці Ленінградської до 31 грудня 2015 року.
Депутатський корпус вніс також зміни до міського бюджету на 2014 рік, галузевих програм розвитку житлово – комунального господарства та благоустрою міста Кіровограда і програми будівництва, реконструкції, ремонту доріг та експлуатації дорожньої системи в місті Кіровограді, звільнив інвалідів І та ІІ груп по зору на 50% від абонентської плати за користування квартирними телефонами та надав одноразову матеріальну допомогу громадянам Кіровограда.
Міська рада завершила сьогоднішнє засідання розглядом ряду земельних питань. Зокрема 52 земельні ділянки отримали родини учасників АТО.
У роботі 42 – ої сесії оголошена перерва. Про день та час другого засідання сесії буде оголошено додатково.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool