Розчистка Кіровограда від снігу залишається пріоритетним напрямком діяльності комунальників

Січень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 1053 | Коментарі: 0

Вивезення снігу та прибирання доріг у Кіровограді — лишаються пріоритетними завданнями для комунальних служб на сьогодні. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час понеділкової апаратної наради сьогодні, 25 січня.

Першочергово необхідно зробити інвентаризацію наявної в місті техніки, яку можна залучати для боротьби зі снігом, відзначив очільник міста. І йдеться не лише про комунальні підприємства.

Вивчатимуть також автопарк приватних підприємств. У разі негоди з ними заключатимуть договори про співпрацю, для подолання наслідків стихії.
- Купити нову техніку, звичайно, можна, - підкреслив міський голова — проте нині одна сучасна машина коштує близько мільйона гривень. Але спочадку необхідно навести лад із тією технікою, яка є в наявності. Якби вся вона працювала у тризмінному режимі роботи після снігопадів, у нас би було набагато менше проблем і у людей би до нас не виникало стільки запитань.

Разом з тим Андрій Райкович звернув увагу, що цю роботу відповідні управління мали б зробити ще до початку зими. Також міський голова поставив завдання перед головним управлінням ЖКГ, економіки, розвитку транспорту та зв’язку і управлінням надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення розробити повний алгоритм дій на випадок іншої небезпеки - відлиги. Оскільки синоптики прогнозують різке потепління, реагувати на нього необхідно вже зараз, аби мати чіткий і зрозумілий план дій, та уникнути непередбачуваних ситуацій.

Також Андрій Райкович запропонував використати можливість залучення до прибирання снігу безробітних, та тих, хто стоїть на обліку в центрах зайнятості.
- Це ж цілком реально - запросити їх, укласти з ними трудові угоди, - підказав комунальникам міський голова. - Але для цього треба, щоб була у наявності достатня кількість відповідного інвентаря. Не пластикові лопати, які зламаються одразу, а міцні, якими б можна було нормально працювати.

Безперебійно в таку температуру мають працювати і пункти обігріву. Там повинно бути все необхідне, аби обігріти людей, та напоїти чаєм. На жаль в місті лишається проблема з розчисткою другорядних вулиць. Машини, що паркують будь де, заважають працювати великій техніці. Ще кілька тижнів тому міський голова просив автомобілістів не залишати автомобілі на узбіччях проїжджої частини доріг у. Незважаючи на попередження, ситуація поки що не змінилася.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool