Розбійний напад у Кіровоградській області

Січень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 1300 | Коментарі: 0

Кіровоградські оперативники за підозрою у скоєнні розбійного нападу затримали двох раніше судимих жителів Черкащини

Зловмисники пізньої ночі на ділянці автотраси зі сполученням Одеса-Київ спробували ошукати, а потім, погрожуючи пістолетом, відібрали готівку у водія вантажного автомобіля. За ці дії обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.
Пригода сталася близько 4-ої години ранку. Водій автомобіля ДАФ зупинився на узбіччя аби перепочити, адже до цього тривалий час перебував у дорозі. За кілька хвилин у дверцята зачиненої кабіни постукали двоє невідомих. Чоловіки настільки ввічливо спілкувалися з водієм, що той згодом наважився відчинити двері та вийшов з салону, аби поговорити з ними.
Незнайомці розпитали, куди чоловік їде і навіщо, що перевозить і чи має взагалі дозвільні документи на вантаж. Після цього обидва взялися «роз’яснювати» водієві, що проїзд цим відрізком шляху вже не безкоштовний, а «платня», за їх словами, складає 10 відсотків від наявної при собі готівки.
Особисті запевнення зловмисників не подіяли на кермувальника вантажівки. Врешті він відповів рішучою відмовою і вже збирався вирушити у дорогу, як один з нападників, погрожуючи предметом схожим на зброю, вскочив до салону, вхопив барсетку з грошима, після чого обидва сіли до свого легкового автомобіля та зникли у невідомому напрямку.
Не витрачаючи ні хвилини, потерпілий зателефонував до міліції та розповів про те, що з ним сталося.
Працівникам Управління карного розшуку та Ульяновського районного відділу УМВС України в Кіровоградській області вже за кілька днів вдалося встановити особи нападників та затримати їх за місцем проживання.
Як з’ясувалося, у ролі «солов᾿їв-розбійників» пробували себе двоє мешканців Черкаської області 30 та 31 року. Непрацюючі та вже раніше судимі за наркозлочини громадяни вийшли на «велику дорогу», розраховуючи на те, що у разі чого, зможуть втекти і навряд чи їх «вирахують» через значну кількість транзитного транспорту.
Розрахунок нападників виявився хибним. Оперативники дуже швидко з’ясували їх місцезнаходження. У одного з чоловіків під час санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено предмет схожий на зброю, який направлено для проведення експертизи.
- По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України « Розбій» - розповідає начальник Ульяновського РВ УМВС України в Кіровоградській області Сергій Дерев’янко. - За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool