Розбійний напад на Кіровоградщині

Березень 29, 2017 | Новини | Переглядів: 1392 | Коментарі: 0

Зловмисник проник до будинку жителя Голованівського району, аби викрасти гроші. А коли господар застав його на місці злочину, ударив потерпілого обухом сокири, знайшов у помешканні декілька тисяч гривень і подався на Черкащину.

Більшу частину коштів зловмисник встиг витратити на таксі, відвідання ресторану та замовлення номеру в одному з готельних закладів, де його і розшукали правоохоронці.

Удень 20-річний житель одного з населених пунктів, раніше судимий за крадіжки, побачив, як на подвір’ї односельця сторонні особи пиляли дрова. Зловмисник вирішив уночі навідатися до помешкання за грошима, сподіваючись, що запідозрять у злочині саме помічників.
Коли засутеніло, злодій проник до будинку, вийнявши у дверях шибку, та став чекати, поки господар засне. Але, почувши шум, той навпаки вийшов із кімнати з сокирою у руках. «Гість» зрозумів, що його викрито, вихопив інструмент та обухом ударив чоловіка по голові. Потерпілий знепритомнів, а нападник тим часом став нишпорити у будинку, знайшов 4,5 тисячі гривень і втік з місця події.
Лише через деякий час місцевий житель отямився та пішов до родича, дружина якого і зателефонувала у поліцію.

«Отримавши повідомлення про розбій, поліцейські розпочали пошуки нападника. Його місцезнаходження вдалося досить швидко встановити. Після скоєного, хлопець винайняв таксі та поїхав у сусідню область, по дорозі відвідавши ресторан, а потім «зупинився» у готелі.
Зловмисника було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому оголошено підозру та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. У підозрюваного вилучили частину викрадених коштів, решту він витратив», - розповів начальник Голованівського відділу поліції Олександр Головань.

Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, триває. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

читайте також: Кропивницький: у місцевих ЖЕО майже вдвічі піднялись тарифи
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool