Романтичні пригоди закінчилися кількома кримінальними статтями

Лютий 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1170 | Коментарі: 0

Працівники Гайворонського РВ УМВС України в Кіровоградській області викрили п’ятьох жителів районного центру, віком від 15 до 17 років, у скоєнні низки крадіжок восени 2011 року. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

За словами підозрюваних, все почалося з того, що хтось із компанії запропонував випробувати власні сили у доволі оригінальний спосіб – перевірити кому до снаги зламати навісний замок на приміщенні чи зробити щось подібне. Та цікавість і прагнення романтики завели юнаків аж занадто далеко – до скоєння майже двох десятків злочинів.

Діяли зловмисники уночі, маючи на озброєнні металевий прут та ножиці. Об’єктами кількох злочинних посягань підозрюваних стали транспортні засоби місцевих жителів. Так, зловмисники викрали три мопеди та здійснили два замахи на незаконне заволодіння автомобілями – їх злодії виштовхали з гаражів і залишили на інших вулицях. При чому, майже кожного разу хлопці мінялися місцями, або йшли на «операцію» у різному складі.
Двоє із підозрюваних з приміщень двох магазинів у місті Гайворон прибрали до рук гроші у сумі майже 2,5 тисяч гривень та товарно-матеріальні цінності. Ще у двох торговельних закладах зловмисники вже учотирьох викрали товарів на кілька тисяч гривень, мобільний телефон і гроші, а в іншому магазині троє підозрюваних прихопили із собою кілька десятків пляшок пива та газованої води.
Також на рахунку чотирьох зловмисників ще кілька епізодів крадіжок із автомобілів жителів районного центру. Із багажника авто місцевого жителя вони поцупили набір ключів та електродрель, інший власник транспортного засобу також позбувся своїх інструментів та каністри з мастилом, які зберігав у багажнику. Ще із одного салону автомобіля крадії забрали набір для риболовлі, з іншого – шкіряний гаманець з грошима та CD-диски.
Але і це ще не всі «подвиги» злодіїв. Юнаки викрали із контейнера на території районного центру алюмінієву драбину, а у одному із будинків розбили два віконних скла.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали підозрюваних та вилучили частину викраденого ними майна. Деякі речі хлопці викинули у річку, аби позбутися речових доказів, один із мопедів розібрали на запчастини та здали на металобрухт, інші – пошкодивши залишили у різних місцях.
Стосовно зловмисників було порушено кримінальні справи за ч. 2, 3 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Наразі розслідування кримінальних справ звершено, справи передано до суду.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool