Роботодавці Маловисківщини познайомились з інспекторами праці, які здійснюють нагляд та контроль за додержанням трудового законодавства

Червень 15, 2018 | Новини | Переглядів: 547 | Коментарі: 0

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Ганна Масловська, під час розширеного семінару наголосила підприємцям Маловисківської об’єднаної територіальної громади, що головна мета інспектора праці, який здійснює контроль за додержанням законодавства в частині легалізації трудових відносин, не покарати роботодавця, а провести роз’яснювальну роботу, щоб попередити ці порушення.

Ганна Масловська представила присутнім Євгенія Березу - спеціаліста виконкому Маловисківської міської ради, який отримав від Держпраці службове посвідчення, затверджене наказом Міністерства соціальної політики,і приступив до повноважень інспектора праці. Євгеній Береза, як інспектор праці, контролюватиме стан додержання законодавства в частині легалізації трудових відносин, своєчасної та в повному обсязі виплати зарплати.

Присутнім також була представлена головний державний інспектор Управління Держпраці в області Раїса Волошин, яка здійснює на території громади нагляд за додержанням законодавства про працю та зайнятість.
Ганна Масловська акцентувала на тому, що на сьогодні штраф за використання праці одного неоформленого працівника складає 111690 гривень. Це рівнозначно сплаті податків протягом 54 місяців за одного працівника із розрахунку мінімальної зарплати. То чи не вигідніше офіційно оформити людину і поступово поповнювати бюджет, ніж віддати цю суму відразу в рахунок штрафу?.. Начальник відділу зазначила, що фахівці Управління Держпраці готові надати будь – яке роз’яснення з питань трудового законодавства до інспекційного відвідування, коли його ще можна виправити. Якщо ж порушення виявиться в ході перевірки і навіть буде виправлене, від штрафу підприємство не звільняється. Крім того, на виконання розпорядження голови Кіровоградської облдержадміністрації № 411-р за участю представників Держпраці, фіскальної, міграційної служб та національної поліції в області кілька разів на тиждень проводитимуться рейди з виявлення неоформленої праці. У Кропивницькому такі рейди вже розпочались.

Головуючий на засіданні Маловисківський міський голова Юрій Гульдас, на запрошення якого фахівці Управління на чолі з його очільником Сергієм Подорожним взяли участь у семінарі, наголосив, що кожен підприємець повинен сплачувати податки у місцевий бюджет, щоб будувалися дороги, утримувалися школи, розвивалася територія. А значить, - працювати легально. Міський голова заявив, що посада інспектора праці була введена, щоб запрацювати ефективніше і максимально вивести місцевий бізнес із тіні.
Сергій Подорожний додав, що питання легалізації праці є першочерговим, тому що робота інспекторів праці зумовлена не тільки для наповнення бюджетів, - передусім це захист людських прав на достойну працю та пенсію.

Довідка.
На сьогодні Маловисківська територіальна громада об’єднує 10 населених пунктів. На її території функціонує 56 великих агроформувань і 359 одноосібників, 125 підприємств торгівлі. Працюючого населення – 5428 осіб. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool