Рішення РНБО про заборону російських соцмереж та Інтернет-ресурсів на Україні

Травень 16, 2017 | Новини | Переглядів: 1137 | Коментарі: 0

15 травня 2017 року Президент України підписав Указ №133/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Зазначаємо, що вказані в документі ресурси, зокрема такі як «Вконтакте», «Одноклассники», «Яндекс», «Мэйл.РУ ГРУП» та інші, не входять до переліку, який напрацювала робоча група при МІП під керівництвом заступника Міністра Дмитра Золотухіна, та розглянула Експерта рада при відомстві, передавши потім до СБУ.

Між тим, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 28 квітня 2017 року її членам було надано перелік фактів та аргументів на підтримку застосування санкцій до російських соцмереж.

Державний секретар МІП Артем Біденко: «Міністерство інформаційної політики України незмінно вважає ключовою цінністю свободу вираження думки та робить максимум для захисту ЗМІ та журналістів. Водночас, враховуючи надані факти та дбаючи про безпеку країни, рішення РНБОУ відповідає завданням, які сьогодні стоять перед державою з проблематики територіальної цілісності та соціального захисту. Такі ресурси як «Вконтакте», «Одноклассники», «Яндекс», «Мэйл.РУ ГРУП» давно вже використовуються російськими спецслужбами як інструмент гібридної війни».

МІНІСТЕРСТВО ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool