Рейтинг податкової системи України зріс на 18 пунктів

Листопад 01, 2012 | Новини | Переглядів: 1169 | Коментарі: 0

Тим самим держава зміцнила свої позиції у рейтингу Світового Банку Doing Business Report-2013.Таке зростання порівняно з минулим роком (зі 152 місця до 137) стало результатом системної і цілеспрямованої роботи з удосконалення податкової системи та покращення умов ведення бізнесу. На цьому наголосив голова ДПС у Кіровоградській області Ігор Вірієнко.

За його словами, найбільші досягнення України були відзначені експертами саме у сфері оподаткування. Так, у рейтингу податкових систем Paying Taxes, який є складовою Doing Business Report, прогрес склав 18 пунктів: зі 181-ї сходинки наша держава піднялася на 165-у. Авторитетні міжнародні експерти надали високу оцінку запровадженню електронних сервісів для платників та вдосконаленню процедур адміністрування. Так, якщо на початку 2011 року в електронному вигляді звітували лише 39% платників ПДВ, то на сьогодні – більше 98%. У перспективі – повне охоплення платників податку на прибуток, земельного податку, податок на доходи фізичних осіб та всіх інших видів податків електронною звітністю.
Фахівці Світового банку відзначили значний прогрес України за таким показником, як витрати часу на адміністрування податків. Минулого року бухгалтери та підприємці витрачали на податкові процедури в середньому 657 годин, зараз – 491. Покращення умов ведення бізнесу в України також забезпечене за рахунок значного скорочення кількості податків та зборів із прийняттям Податкового кодексу і зниження сумарного податкового навантаження.
Ігор Вірієнко підкреслив – законодавство передбачає подальше зниження податкових ставок. Так, якщо ставка податку на прибуток на момент прийняття Податкового Кодексу становила 25%, а на поточний момент – 21%, то у 2013 році вона буде знижена до 19%. Ставка ПДВ у 2014-му становитиме 17%. Таким чином, за два роки Україна матиме всі підстави позиціонувати себе як країна з однією із найбільш ліберальних податкових систем у Європі.
За висновком Світового банку, Україна поліпшила показники з оподаткування відразу на 31 пункт (з 16 до 47) по відношенню до світового лідера у цій сфері – Об'єднаних Арабських Еміратів (100 пунктів).
За словами посадовця, дослідження Світового банку – це своєрідний барометр інвестиційного клімату країни, на який орієнтується іноземці, обираючи найбільш перспективні майданчики для розміщення бізнесу та інвестицій. Вони з підозрою відноситься до країн останньої десятки. Україна цю зону ризику покинула. Тепер слід чекати, що кваліфікаційні бали Світового банку перетворяться на репутаційні бали України в очах бізнес-спільноти.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool