Рейтинг активності депутатів-мажоритарників від Кіровоградської області

Квітень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 1157 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області ОПОРА аналізує діяльність народних депутатів Станіслава Березкіна, Костянтина Яриніча, Анатолія Кузьменка та Олеся Довгого.

У лютому ОПОРА присудила бали, сума яких склала базову оцінку депутата за 100-бальною шкалою, орієнтуючись на найкращий місячний результат (якому було присуджене значення у 100 балів). Рейтинг активності депутатів у їхніх округах можна дізнатися тут. Так Олесь Довгий отримав 65 балів і зайняв 27 місце, Анатолій Кузьменко - 53 бали, 37 місце, Костянтин Яриніч - 41 бал, 45 місце та Станіслав Березкін - 33 бали, 51 місце.
Щомісячні ж показники 105 депутатів за усіма критеріями моніторингу знаходяться у їхніх профайлах на сайті РАДА.
Моніторинг включає аналіз таких видів діяльності депутатів:

• Аналіз законодавчої активності (кількість постанов, законопроектів та запитів, ініційованих депутатом, зокрема таких, які стосуються проблем його округу; відвідуваність засідань комітетів та пленарних засідань Верховної Ради України, виступи депутата тощо);
• Аналіз активності депутата у його виборчому окрузі/області (кількість і регулярність роботи громадських приймалень депутата, проведення депутатом особистих прийомів громадян та їхня відповідність дням для роботи з виборцями відповідно до графіку Верховної Ради України, кількість візитів у округ та участь у роботі місцевих органів влади, звітування депутата про свою роботу).
Результати моніторингу ОПОРИ у лютому показали, що у сукупності 105 депутатів у лютому місяці здійснили 160 візитів у свої округи, провели 100 особистих прийомів громадян, переважна більшість яких припадала на дні роботи в комітетах, комісіях і фракціях.

У лютому лише 18 депутатів у той або інакший спосіб ґрунтовно прозвітували перед громадянами про результати своєї роботи за певний період часу, 52 зі 105 депутати частково інформували громадян про свою діяльність у соціальних мережах, під час зустрічей з громадянами.

Більш активно депутати брали участь у роботі місцевих органів влади (у сукупності, 48 таких заходів) – у Погоджувальних радах і засіданнях місцевих рад районного і обласного рівня та у засіданнях і робочих зустрічах місцевих виконавчих органів влади (РДА, ОДА).

Зоя Лебідь, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool