Ремонт Долинської школи необхідно робити за рахунок співфінансування із обласного та районного бюджетів

Січень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1016 | Коментарі: 0

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко із робочим візитом відвідав Долинський район.

Першочергово, спільно з головою РДА Сергієм Омельченком та головою районної ради Іриною Бондаренко Сергій Коваленко відвідав центральну районну лікарню, де оглянув терапевтичне відділення, в якому нещодавно завершено ремонтні роботи. Їх вартість склала 326 тис. грн., у т.ч. із районного бюджету профінансовано 100 тис. грн., субвенції сільських рад району - 176 тис. грн., 50 тис. грн. – благодійна допомога ДП «Сантрейд».

Під час огляду Центру матері та дитини Сергій Омельченко зазначив, що у 2016 році за рахунок коштів районного бюджету проведено енергоаудит приміщення, у якому функціонує пологове, дитяче та гінекологічне відділення.
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко зазначив, що реалізація заходів із енергозбереження забезпечить у майбутньому суттєве зменшення енергоспоживання завдяки зниженню тепловтрат приміщення через стінові конструкції, покрівлю, вікна та підвальні приміщення, що забезпечить економію коштів на теплопостачання соціальних об’єктів бюджетної сфери і в цілому забезпечить більш комфортніше перебування пацієнтів при лікуванні.

З головним лікарем центральної районної лікарні Галиною Григоренко та заступником головного лікаря КЗ «Центр надання первинної медичної допомоги» Ольгою Гринішиною перший заступник голови ОДА обговорив перспективи реформування медичних закладів вторинної ланки. Сергій Коваленко зазначив, що основне завдання медичної сфери – це підготовка вторинної ланки до впровадження системи страхової медицини у 2018 році. Нова система передбачатиме, що медичні заклади працюватимуть за схемою «кошти ходять за пацієнтом» і відтоді, саме пацієнти визначатимуть, де будуть здійснювати лікування. Остаточні межі госпітальних округів і лікувальні заклади вторинної ланки, що надалі обслуговуватимуть пацієнтів, буде визначено після завершення процесу формування об'єднаних територіальних громад. Але, право обирати лікувальний заклад, в залежності від якості медичних послуг, буде за пацієнтами.
Перший заступник голови облдержадміністрації також оглянув приміщення Долинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Будівля школи потребує проведення невідкладних ремонтних робіт, зокрема, підвалу, актової та спортивної зали, санітарних вузлів та фасаду.

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко із робочим візитом відвідав Долинський район.

Спілкуючись із представниками батьківського колективу школи Сергій Коваленко відзначив, що школу потрібно ремонтувати за принципом співфінансування. За дорученням голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка, відпрацьовується питання виділення фінансового ресурсу на ремонт школи із обласного бюджету. Інша ж частина коштів має надійти із районного бюджету. Під час спілкування із головним інженером проектної організації ТОВ «Долинське архітектурно – будівельне об'єднання» Єдуардом Звіздовським перший заступник голови ОДА наголосив на необхідності виготовлення проектно – кошторисної документації на першочергові роботи, виконання яких є необхідним для пониження ступеня аварійності та відновлення безпечної експлуатації під час навчально – виховного процесу в будівлі Долинської ЗШ І-ІІІ ступенів №1.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool