П`ять кіровоградських спортсменів вже вибороли олімпійські ліцензії на Паралімпійські ігри в Бразилії

Лютий 15, 2016 | Новини | Переглядів: 1490 | Коментарі: 0

Питання стану виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту м. Кіровограда на 2015 рік та перспективи розвитку галузі в 2016 році стало головним на апаратній нараді у міській раді сьогодні, 15 лютого.

Як повідомив під час наради начальник відділу фізичної культури і спорту Сергій Колодяжний, у Кіровограді в 2015 році повністю збережена інфраструктура дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів та забезпечено функціонування спортивних споруд.

У місті діють 13 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, одна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву, школа вищої спортивної майстерності та дитячо-юнацька футбольна школа Академія ФК «Зірка», в яких займаються фізичною культурою та спортом 4135 дітей, що становить близько 19 % від загальної кількості дітей шкільного віку.

Сергій Колодяжний відзначив, що у Кіровограді культивується 48 видів спорту, діють 48 спортивних клубів різної фізкультурно-спортивної направленості, в яких займаються понад 9 тисяч осіб.

З учнями спортивних шкіл працюють 212 тренерів-викладачів, з яких 145 є штатними працівниками. 140 тренерів мають вищу тренерську категорію, 18 осіб є Заслуженими тренерами України, 11 – заслужені працівники фізичної культури і спорту України.

Протягом 2015 року у дитячо-юнацьких спортивних школах міста Кіровограда підготовлено:
1 майстра спорту України міжнародного класу;
16 майстрів спорту України;
134 кандидати у майстри спорту України;
130 спортсменів І розряду;
1230 спортсменів ІІ, ІІІ та юнацьких розрядів.
152 учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл м. Кіровограда є членами збірних команд України або кандидатами до збірних з різних видів спорту.

Кіровоградські спортсмени, звернув увагу Сергій Колодяжний, стабільно демонструють високі результати на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Так, протягом 2015 року юні спортсмени міста Кіровограда взяли участь у 212 змаганнях різного рівня. Учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядкованих відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, 530 разів ставали переможцями та призерами всеукраїнських і міжнародних змагань.

Чемпіонами України стали 37 спортсменів, із яких 22 – учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядкованих відділу фізичної культури та спорту міської ради. Золоті нагороди Кубку України завоювали 8 атлетів.

У звітному періоді в Кіровограді проведено 248 спортивних заходів, у яких взяли участь понад 23 тисячі осіб.
З метою залучення до масового спорту широких верств населення спільно з міським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», управлінням освіти Кіровоградської міської ради, обласним відділенням НОК України, проведено 75 фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів, у яких взяли участь 9216 осіб.

Значна увага у Кіровограді приділяється збереженню та реконструкції спортивних споруд, розвитку матеріально-технічної бази.
Функціонують 512 спортивних об’єктів, зокрема: 11 футбольних полів, 2 стадіони, 72 спортивні зали, 95 приміщень для занять фізкультурно-оздоровчою роботою, плавальний басейн, льодова ковзанка, 326 спортивних майданчиків, із них за місцем проживання та в місцях масового відпочинку громадян – 144, у т.ч. 11 площинних спортивних споруд зі штучним покриттям.

Протягом року в місті збудовано 5 та модернізовано 7 спортивних майданчиків, на дані цілі з міського бюджету використано 1000,3 тис. грн, а також позабюджетні кошти. Зокрема, за кошти міського бюджету збудовано спортивний майданчик зі штучним покриттям у комунальному закладі «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 2 Кіровоградської міської ради», загальною вартістю 941,3 тис. грн.
На виконання заходів Програми енергозбереження та енергоефективності міста Кіровограда на 2015 рік, відповідно до Програми розвитку фізичної культури і спорту в м. Кіровограді на 2015 рік, за кошти міського бюджету виконано:
капітальний ремонт покрівлі та системи освітлення комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 2 Кіровоградської міської ради» загальною вартістю 235,4 тис. грн;
капітальний ремонт системи опалення комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3 Кіровоградської міської ради» загальною вартістю 264,5 тис. грн;
переведено на електричне автономне опалення стрілецький тир комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3 Кіровоградської міської ради» загальною вартістю 166,8 тис. грн.
Крім того, за кошти міського бюджету для дитячо-юнацьких спортивних шкіл придбано: три спортивних велосипеди, спортивну пневматичну гвинтівку, манекени для боротьби, комп’ютер, принтер, бензопилу, а також дрібний спортивний інвентар для відділень гандболу, боксу, баскетболу, волейболу, велоспорту, тенісу настільного на загальну суму 417,0 тис. грн.

Сергій Колодяжний звернув увагу під час наради, що протягом 2016 року ігри в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) відбудуться знакові спортивні події - з 5 по 21 серпня XXXI Літні Олімпійські, а з 7 по 18 вересня – XV Літні Паралімпійські ігри.
Кіровоград має 6 кандидатів на участь в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Це Олена Демидова (велоспорт), Георгій Петросян (гімнастика спортивна), Дмитро Лучин і Кеджау Ньябалі (дзюдо), Дмитро Яковенко (легка атлетика), Тетяна Тетеревятникова (тхеквондо).

5 кіровоградських атлетів уже мають ліцензії на участь у Паралімпійських іграх 2016 року, це: Ольга Свідерська і Андрій Деревінський (плавання), Євген Зінов’єв (футбол), Алла Мальчик і Анастасія Мисник (легка атлетика).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool