Протягом року лісівники створили майже 1,9 тис. гектарів лісів

Лютий 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1095 | Коментарі: 0

Про це під час підсумкової колегії повідомила перший заступник начальника обласного управління Наталія Ревенко, що відбулась у Кіровоградському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Для лісівників Кіровоградщини головне завдання – це робота над створенням захисних лісових масивів, що оберігатимуть степовий край. Так, в області забезпечено розширене відтворення лісів: створено майже 1,9 тис. га лісових насаджень, що вчетверо перевищує площу суцільних зрубів стиглих лісів минулого року. Понад 1400 га – це нові ліси.

У 2011 році лісогосподарськими підприємствами області заготовлено 93 тис. кг лісового насіння (в тому числі 84 тис. кг дуба усіх видів). Асортимент порід, насіння яких заготовлено лісівниками, нараховує 44 види. В цілому галузь області повністю забезпечила власні потреби у стандартному садивному матеріалі для проведення усього комплексу лісопосадкових робіт.
Лісогосподарськими підприємствами забезпечено належний рівень охорони і захисту лісів: виконано всі заплановані профілактичні та попереджувальні протипожежні заходи, що дозволило зменшити кількість лісових пожеж на 30% порівняно з 2010 роком. Крім цього, постійно ведеться робота із попередження та оперативного виявлення браконьєрських рубок – у 2011 році обсяг незаконних рубок склав 283 куб. м., до правоохоронних органів передані матеріали по 26 випадках. Захист лісів від шкідників та хвороб здійснено на площі майже 6,4 тис. га.
В 2011 році від усіх видів рубок заготовлено 199 тис. куб. м деревини. Протягом року зросла на 59 грн. середня ціна знеособленого кубометра деревини – тепер вона становить 309 грн.
Деревообробними дільницями перероблено 12,6 тис. куб. м деревини та випущено товарної продукції на суму 9,3 млн. грн.
Лісівниками покращено роботу з охорони тваринного світу. Мисливське господарство ведуть 5 лісогосподарських підприємств на площі 67 тис. га, що складає 3,4% від загальних мисливських угідь області. Надходження від ведення мисливського господарства порівняно з минулим роком збільшились у півтора рази та склали 66,7 тис. грн.
Всього на Кіровоградщині зареєстровано 18,8 тис. мисливців, участь у полюванні у 2011 році взяли близько 5,5 тис. мисливців.
Лісові господарства проводять значну роботу по забезпеченню належних умов праці. Цільові витрати на охорону праці за минулий рік склали 538 тис. грн., що становить 544 грн. на 1 працюючого.
Обсяг реалізованої продукції зріс на 26% і складає 67 млн. грн.
Середня заробітна плата працівників лісової галузі області зросла на 30% і становить 2399 грн. Протягом року підприємства не мали заборгованості по заробітній платі перед своїми працівниками, а до бюджетів всіх рівнів сплатили майже 22 млн. грн.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool