Протягом 2012 року платники податків Кіровоградщини сплатили до бюджетів усіх рівнів 2 млрд. 360,1 млн. грн.

Січень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 1026 | Коментарі: 0

Про це під час прес-конференції розповів голова ДПС у Кіровоградській області Ігор Вірієнко.

За його словами, прогнозні показники виконано на 107,5%. З цієї суми до державного бюджету надійшло 822,8 млн. грн., до місцевого – 1млрд. 537,3 млн. грн. У порівнянні з минулим роком надходження збільшились на 456,6 тис. грн. По держбюджету прогнозні показники виконані на 102,7%, по місцевому – на 110,3%. При цьому відсоток добровільної сплати податків сягає 80%. Разом з тим, недоїмка по податках зменшилась на 36,6 млн. грн.
Ігор Станіславович зазначив – у 2012 році повністю виконано планові показники Мінфіну за податковими платежами, які залишаються в області як дотація держбюджету. Зокрема, по таких податках, як ПДВ надходження склали 417,6 млн. грн., з податку на прибуток підприємств – 241,4 млн. грн., по акцизному податку – 16,1 млн. грн. Це означає, що вперше за всю історію існування області в незалежній Україні Кіровоградщина забезпечила себе фінансовими ресурсами самостійно.
За словами посадовця, на сьогоднішній день спрощена система оподаткування залишається найпопулярнішою серед платників податків. Надходження єдиного податку до бюджету за 2012 склали 77,2 млн. грн. У порівнянні з 2011 роком вони зросли в 2,7 рази, або на 48,2 млн. грн.
Ігор Вірієнко підкреслив – ДПС у Кіровоградській області йде шляхом зменшення кількості планових документальних перевірок суб'єктів господарювання та поліпшення якості їх проведення. Так, у 2012 році проведено 531 комплексну документальну перевірку суб'єктів господарювання-юридичних осіб, що на 70 менше, ніж у 2011 році. В результаті проведених перевірок донараховано 98,7 млн. грн., що на 14,9 млн. грн. більше показників попереднього року. В порівнянні з аналогічним періодом попереднього року в 3,4 рази скорочено кількість фактичних перевірок суб'єктів господарювання. Протягом минулого року фахівці підрозділів контролю над проведенням готівкових розрахунків області провели 168 фактичних перевірок (для порівняння – за 2011 р. проведено 579 фактичних перевірок).
Ігор Станіславович наголосив – у 2012 році в області відкрито 22 центри з обслуговування платників податків, забезпечено успішне функціонування ряду електронних сервісів. Значно зросла кількість платників, які надають звітність до органів ДПС в електронному вигляді. Також у 2012 році від платників Кіровоградської області на сервіс «Пульс податкової» надійшло 56 звернень. Всі вони розглянуті оперативно, і відповіді на них наші платники отримали протягом одного дня..


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool